XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/02/02/otven-eves-a-herman-otto-tagiskola/

Témák A-Z

Ötvenéves a Herman Ottó Tagiskola

2012. február 02. - Frissítve Kulturális hírek

Az iskola 1994. március 1-től viseli Herman Ottó természettudós, polihisztor nevét.

A Radnóti Miklós utcai intézmény kiemelt célja a környezeti nevelés, évek óta környezeti nevelési bázisiskolaként működik, 1999 szeptembere óta oktatóközpont. Az iskola rendelkezik Környezeti Nevelési Programmal, tantárgyanként kidolgozott feladatrendszerrel, s 1999 szeptemberétől tagja a Környezet és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének.

A XIII. kerületben elsőként indította el 1987-ben az erdei iskola programot, és mostanra hagyomány, hogy minden évfolyam megy erdei iskolába, ahol a környezeti nevelés mellett a közösségépítés kap hangsúlyos szerepet. Az évenkénti két „Zöld napi” program is a környezeti nevelést szolgálja.

Az iskola három alkalommal nyerte el az Ökoiskola címet.

A Herman Ottó Tagiskolában kiemelten kezelik az első négy év alapozó munkáját, fontos feladat az alapkészségek kialakítása, fejlesztése. Azoknak a képességeknek, személyiségjegyeknek a fejlesztését tartják fontosnak, amelyek a későbbiekben a továbbhaladás szempontjából elengedhetetlenek. Emellett hangsúlyt kap az egészséges életmódra és a környezettudatos magatartásra nevelés. Minden alsó tagozatos gyermek testnevelés óra keretében szervezett úszásoktatásban részesül.

Ahol igény van rá, már az alsó tagozaton a választható tantárgyak között szerepel az angol nyelv és az informatika oktatása.

Nyáron angol és kézműves táborokat szerveznek, februárban sítáborba mehetnek a tanulók.

Az iskola 2007. július 1-től a Gárdonyi Géza Általános Iskola tagiskolájává vált.

A Herman Ottó Tagiskola célja, hogy olyan tanulók hagyják el a nyolcadik osztályt, akik értik, szeretik és védik a környezetüket, akik toleránsak és együttműködők, kreatívak és megtalálják helyüket a közösségben.

 

Az évforduló alkalmából gálaestet rendeztek a Radnóti Miklós Művelődési Központban. A február 1-jei rendezvényen a jelenlévők sokoldalú műsort tekinthettek meg. Egyebek között meghallgathatták Kárászi Szilvia zongoraművésznő produkcióját. Az elsősök a Bors néni című mesejáték témájából adtak elő egyveleget, az iskola diákjaiból és tanáraiból álló kórus énekelt, emellett színdarabbal is készültek a tanulók.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj