XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/01/18/uj-kiadvany-jelent-meg-a-xiii-keruletrol/

Témák A-Z

Új kiadvány jelent meg a XIII. kerületről

2012. január 18. Kulturális hírek

Tisztelt XIII. Kerületi Lakosok!

Hagyományként számolunk be Önöknek a mögöttünk hagyott esztendőről, eredményeinkről, sikereinkről. Nem kellett mindent elölről kezdenünk. Amit az önkormányzati választás előestéjén abbahagytunk, azt a választást követő nap reggelén – az Önöktől kapott újbóli felhatalmazást követően – folytathattuk. Megkezdődött az újabb négy évre szóló tervezés. A „Közösen a XIII. Kerületért” programban a tennivalók alapelveit határoztuk meg: egyszerre tartjuk feladatunknak az értékmegőrzést és a megújítást; kiemelten kezeljük a kerületben élők szociális biztonságát, a természeti és épített környezet továbbfejlesztését.

Indulásként befejeztük megkezdett fejlesztéseinket. Parkosított övezetben felépítettünk egy óvodából és bölcsődéből álló épületegyüttest. Átadtunk egy 70 új bérlakásból álló házat és 2011 év tavaszán a RaM-ot. Valamennyit saját erőből, kölcsön és hitelfelvétel nélkül építettük meg. Tagóvodákat, bölcsődét, családi napközit, gyermekorvosi rendelőt újítottunk fel. Megkülönböztetett figyelmet fordítottunk az idősekre, a kismamákra, a gyermekekre, mindazokra, akik rászorultabbak. Díjakat, nívódíjat kaptunk, s magunk is díjakkal ismertük el a kerületért kiemelkedően dolgozó egyéneket és közösségeket. Elismerés részünkre, hogy erőfeszítéseinket egy független intézet ismerte el. Szakmai értékelése ismét meggyőző fölénnyel élre helyezett bennünket az önkormányzatok rangsorában.

A kiadványban igyekeztünk összefoglalni mindazt, amit az elmúlt 15 hónapban tettünk. Egy-egy hónapra emlékezve képpel illusztráltuk azokat az eseményeket, melyek kiemelkedtek a többi közül. Remélem, hogy tájékoztatónkkal sikerül Önöknek is jólesően felidézni, mi mindent tettünk közösen a kerületért. Eddigi teljesítményünk és az Önök bizalma erőt és biztatást adhat a program további megvalósításához.

Kérem, hogy továbbra is legyenek aktív közreműködői kerületünk gyarapodásának, óvjuk közös otthonunkat, tegyük szebbé környezetünket.

Dr. Tóth József
polgármester

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj