XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/12/20/mindenki-karacsonya-unnepelt-a-xiii-kerulet/

Témák A-Z

Mindenki karácsonya – ünnepelt a XIII. kerület

2011. december 20. - Frissítve Kulturális hírek

Idén is megrendezte szokásos év végi rendezvényét a XIII. Kerületi Önkormányzat. Ezúttal a Vasas Sportcsarnok adott otthont az ünnepi eseménynek.

A meghívottakat karácsonyi hangulat és ünnepi műsor várta a Fáy utcában. Az érkezőket pogácsával, teával és forralt borral fogadták a Mindenki karácsonyának helyszínén.

Elsőként dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere mondott ünnepi beszédet. – Az év vége a számvetés időszaka, s ezúttal nemcsak mi, hanem egy független intézet is számvetést készített – emelte ki a kerület első embere. Dr. Tóth József  elmondta: a felmérés számos szempont, például az épített úthálózat, az oktatás, a szociális ellátás, az egészségügy,i rendszer, a gazdálkodás minősége alapján vetette össze az önkormányzatokat, s ebben a rangsorban a XIII. kerület végzett az első helyen.

Karácsony kapcsán két fontos értéket emelt ki a polgármester: a békességet és a szeretetet. Mint mondta, szeretné, ha társadalmi és gazdasági béke lenne, s a kerület lakosainak lelkében is béke uralkodna. – Kívánom, hogy szeressék Önöket, és legyen sok ember, akiket Önök szerethetnek – tette hozzá, majd áldott, békés karácsonyt és egészséges, boldog új esztendőt kívánt mindenkinek.

Ebben az esztendőben a klubok versenyét hirdette meg a XIII. Kerületi Önkormányzat, amelynek keretében hónapról hónapra vetélkedtek egymással a XIII. kerületi klubok. Karácsonyi Magdolna, a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának vezetője a Vasas Sportcsarnokában rendezett ünnepségen bejelentette: idén első helyen a Klub Kávézó végzett.

Az első helyezettnek járó serleget és a pénzjutalmat Pákozdi Júlia vette át. A Klub Kávézó vezetője úgy véli, azért sikerült az élen végezniük, mert klubjukba rengeteg tehetséges ember jár, ők pedig teret adnak tehetségük kibontakozásának.

Ezután ünnepi műsor következett. Elsőként Deli-Kuroko Nahomi hegedűművész előadását hallgathatta meg a közönség. Azután Ungár Anikó bűvész következett, a sort Kapocs Zsóka előadása zárta Gyarmati István zongorakíséretében.

A cikkünkhöz kapcsolódó galériában a Mindenki karácsonyának rendezvényén kívül a hétfői Béke téri karácsonyfa-díszítésről is láthatnak képeket.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj