XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/11/30/jon-a-december-az-onkormanyzat-segit/

Témák A-Z

Itt a december – az önkormányzat segít

2011. november 30. - Frissítve Egyéb

Azok a saját jogú nyugdíjasok, akiknek a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg  a kerületi átlagnyugdíj 50 százalékát, azaz 55 727 forintot – az önkormányzat rendelete alapján – egyszeri 5 000 forintra jogosultak. Ezt igénybe vehetik az öregségi nyugdíjasok, az öregségi nyugdíjkort betöltött rokkantsági nyugdíjasok, a bányász- és korengedményes nyugdíjasok, a korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok és a rehabilitációs járadékban részesülők egyaránt.

Azok a XIII. kerületi lakosok, akik a 62. életévét betöltötték, vagy három vagy ennél több gyermeket nevelő nagycsaládosok, egyszeri fűtési támogatást kérhetnek. Ez az összeg nem haladhatja meg a számlaösszeg mértékét, és legfeljebb 15 000 forint lehet. Feltétel még, hogy az általa életvitelszerűen lakott lakás bérlője vagy tulajdonosa legyen a kérelmező, valamint a családjában az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 200 százalékát, azaz 57 000 forintot.

Az adatlap cikkünk mellett letölthető vagy személyesen beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán és a szociális intézményekben.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj