XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/11/29/uj-kiadvany-a-xiii-keruletrol/

Témák A-Z

Új kiadvány a XIII. kerületről

2011. november 29. - Frissítve Kulturális hírek

Szeretettel vár Angyalföld, Vizafogó, ÚjlipótvárosSzabó Virág fotóin keresztül ismerheti meg a XIII. kerületet az, aki a Szeretettel vár Angyalföld – Vizafogó – Újlipótváros címet viselő kiadványt veszi a kezébe.

A városrész legkülönfélébb helyszínei elevenednek meg a képeken, amelyek a 13,44 négyzetkilométer nagyságú és 110 ezer lakosú kerület minden részét, mindennapjait bemutatják.

A fotók felidézik a városrész legkülönfélébb helyszíneit, a Szent István parktól a Hollán Ernő utcáig, a Margitszigettől a Lehel térig. A szórakozás helyszínei is megjelennek a kötetben a Dagály fürdőtől a Nemzetiségek Feszitválján át az Angyalföldi Utcabálig.

Végignézhetnek egy sor épületet képeken az érdeklődők az Árpád-házi Szent Margit templomtól a Boldogasszony karmelita templomig, de emellett érdekességként számos figyelemre méltó, rejtőzködő épületrészletet is bemutat a csaknem száz oldalas kötet.

Szabó Virág fotóin kívül Kékes Szaffi képeit is megtalálják a könyvben.

A kiadványt önköltségi áron – 977 forintért – igényelhetik. Aki szeretné megkapni a könyvet, az a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodájában vagy az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény épületében, a Váci út 50-ben jelentkezhet érte.

A XIII. kerület további kiadványairól itt olvashatnak.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj