XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/11/23/ismet-elso-helyen-vegzett-a-xiii-keruleti-onkormanyzat/

Témák A-Z

Ismét első helyen végzett a XIII. kerületi önkormányzat

2011. november 23. - Frissítve Egyéb

A Magyar Progresszív Intézet 2011-ben is elkészítette az önkormányzatok összesített rangsorát. A szempontok sokaságának mérlegelését és értékelését követően készített elemzésből kiderült: az előző évhez hasonlóan 2011-ben is a XIII. kerület lett a legjobb.

Idén elsősorban azt vizsgálták, hogy tavaly óta hogyan változott az önkormányzatok helyzete, illetve hogy a kormányváltásnak van-e valami nyoma a működésükben.

Kiemelte az elemzés a XIII. kerületet a pénzügyi stabilitás tekintetében. A XIII. kerületben már tavaly is a legalacsonyabb volt az egy főre jutó adósságállomány, ami 2011-re mindössze 654 forintra, azaz egy doboz cigaretta árára csökkent. Különösen figyelemre méltó ez az eredmény azt tekintetbe véve, hogy az adósságállomány vonatkozóan az önkormányzati szektor egészében növekedést tapasztaltak. Míg tavaly a megyei jogú városok és a fővárosi kerületek hozzávetőlegesen 386 milliárd forintos adósságállománnyal rendelkeztek, addig 2011-re ez 450 milliárd forintra növekedett. Ennek ellenére sikerült még alacsonyabbra szorítani az adósságállományt a XIII. kerületben.

Idén is az elérhető legmagasabb értéket kapta a XIII. kerület az átláthatóságot illetően. Önkormányzatunkról a Magyar Progresszív Intézet megállapította: 100 százalékban transzparens.

Jól szerepelt a XIII. kerület az intézményfejlesztésre vonatkozó összehasonlításban is, ami a különböző intézményfejlesztési és felújítási programoknak köszönhető. A XIII. Kerületi Önkormányzat idén 1,5 milliárd forintot költött intézményfejlesztésre, amelynek eredményeképp nemcsak új létesítményeket adott át, hanem felújítások sora is megvalósult.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj