XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/11/16/a-szocialis-munka-napjat-unnepelte-a-xiii-kerulet/

Témák A-Z

A Szociális Munka Napját ünnepelte a XIII. kerület

2011. november 16. - Frissítve Kulturális hírek

A XIII. kerületben dolgozó szociális munkások munkáját, igyekezetét ismeri el a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen a XIII. Kerületi Önkormányzat.

– A XIII. kerület lakosságának 20 százalékával kerülnek közvetlen kapcsolatba a szociális munkások a különböző szolgáltatások, illetve a segélyezés révén – emelte ki köszöntőjében dr. Tóth József. A XIII. kerület polgármestere a városrész mind a 515 szociális munkatársának köszönetet mondott áldozatos munkájáért. Kiemelte, hogy a költségvetés 7-8 százalékát fordítja erre az önkormányzat az itt élők megelégedésére. Évente 2,1-2,2 milliárd forint szolgálja a szociális területet, ennek nagyjából felét az intézményhálózat fenntartására költi a helyhatóság, másik felét  pedig segélyezésre fordítja.

A XIII. kerületben 110 ezren élnek, évek óta több mint 1100 gyermek születik. – Nem mindegy, hogy milyen mentális körülmények között töltik mindennapjaikat. Önök ehhez járulnak hozzá, s köszönöm a közreműködésüket ebben – tette hozzá a polgármester.

Mint mondta, hiszterizált világban élünk, amelyben rengeteg a változás. Dr. Tóth József ennek ellenére biztosította a jelenlévőket arról, hogy a városvezetés szeretné folytatni mindazt, amit az elmúlt 17 évben végzett, s az eddigi felfogásban szeretné végezni a munkát az egészségügy, a köznevelés és a szociális területen egyaránt. Bármennyire változik is a törvényi környezet, a kerületi lakosok számára ugyanazokat az értékeket szeretnénk képviselni, amelyeket eddig. Ehhez hívom partnerül Önöket – tette hozzá dr. Tóth József.

A polgármesteri beszéd után az Év Szociális Munkása díjat és különböző címeket adott át a polgármester a példaértékű munkát végző dolgozóknak.

Az Év Szociális Munkása díjat 2011-ben Szivekné Horváth Erzsébet számára ítélték oda.

 

Szivekné Horváth Erzsébet 1978 óta dolgozik a kerületben, gondozónőként kezdte, majd 1999-óta az intézmény vezetője. Munkáját magas színvonalon, a gyermekek iránti nagy szeretettel végezte. Intézményvezetőként a gyermekek érdekeit tartotta szem előtt, figyelt munkatársai elismerésére, óvta őket. Munkája alatt szűntek meg bölcsődei telephelyek, majd létesültek újak. Volt, hogy csak 450 gyermek járt bölcsődébe, ma már 1039 gyermek játszik, csintalankodik az intézményekben. Nyitott az új dolgok iránt, elkötelezettje lett a családi napköziknek, felismerve annak előnyeit és szépségét. 2011 szeptemberében nyugdíjba ment, de mint családi napközi koordinátor továbbra is dolgozik. A munkatársak szavazata alapján, az eltelt negyven évi szakmai munka elismerésül a 2011. év Szociális Munkása címet vehette át.

Tizenöt szociális munkás számára adott át címet dr. Tóth József. A díjazottak:

  • Zentai Attiláné, az Aprófalva Bölcsőde gondozónője
  • Balogh Regina, a Gondozóház gondozónője
  • Tóth Imréné, a Hancúrház Bölcsőde gondozónője
  • Schnitzler Gabriella, a Frim Jakab Szociális Intézmény napközi otthonának gondozónője
  • Balázs Vilmosné, a II. sz. Gondozási Központ gondozónője
  • Nagy Istvánné, a Szivárvány Bölcsőde gondozónője
  • Földes Gáborné, a  Reménysugár Idősek Klub gondozónője
  • Halász Jánosné, a Prevenciós Központ családgondozója
  • Németh Annamária, az I. számú Gondozási Központ gondozónője
  • Leich Zoltán Pálné, a Napraforgó Bölcsőde gondozónője
  • Bánné Budai Ágnes, az I. számú Gondozási Központ gondozónője
  • Öreglakiné Király Mária, az Igazgyöngy Bölcsőde gondozónője
  • Kovács Ildikó, a Gondozóház gondozónője
  • Perger Zoltánné, az Évgyűrűk Idősek Klub vezetője
  • Király Zoltánné, a Frim Jakab Szociális Intézmény lakóotthonának szociális segítője
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj