XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/10/18/korszeru-rendelo-allt-a-gyermekek-szolgalataba-az-ipoly-utcaban/

Témák A-Z

Korszerű rendelő állt a gyermekek szolgálatába az Ipoly utcában

2011. október 18. - Frissítve Egészségügyi hírek

Új környezetben, színvonalas szolgáltatással várják a beteg és az egészséges gyermekeket a XIII. kerület legújabb egészségügyi létesítményében. Az Ipoly utcai rendelő a Tátra utcai helyszínt váltja fel.

 

Egy tízéves felújítási programba vágott bele 2000-ben a XIII. kerületi önkormányzat. Elsőként a Pap Károly utcában nyílt korszerű rendelő, egybekötve a Pap Károly utca 8-10. rehabilitációjával. Azután a Göncöl utcában adtak át egy 61 millió forintos beruházással megépített létesítményt , majd Esküvő közben alakított ki a helyhatóság 84 millió forintos beruházással rendelőt, 2002-ben pedig a Karikás Ferenc utcai helyszín újult meg 35 millió forintból. A Tátra utcai rendelő modernizálása 2003-ban 62 millió forintból valósult meg. Példaértékű beruházással a járóbetegellátás modern és színvonalas intézménye született meg a Szegedi úton. A 2009-es évben készült el a Révész utcai rendelőintézet, amelynek 500 millió forintos beruházásának részeként itt alakították ki az ügyeleti ellátást is. A sor ezután is folytatódott, 2010-ben a Bessenyei utcában korszerűsítette a betegintézményt a XIII. kerületi önkormányzat. A lendület töretlen, aminek bizonyítéka a most elkészült gyermekorvosi rendelő az Ipoly utcában.

A XIII. kerületi önkormányzat 10 év alatt 2,2 milliárd forintot fordított a járóbetegellátás korszerűsítésére és a háziorvosi intézetekre. Ebből 1,2 milliárd forint szolgálta a szakorvosi rendelőintézeteket, 980 millió forintot pedig a felnőtt, illetve gyermek háziorvosi rendelők építésére és felújítására költött a kerület – emelte ki dr. Tóth József. A XIII. kerület polgármestere hangsúlyozta: mindez része annak a törekvésnek, amelynek révén humanizálják a XIII. kerületet.

Az Ipoly utcai rendelő 370 négyzetméteren kapott helyet. Így összességében 100 négyzetméterrel nagyobb, mint a korábbi helyszín, a Tátra utcai rendelő. Az épületben a rendelők mellett két tanácsadó helyiség, elkülönítő áll rendelkezésre, a hangulatos váróban pedig játékkal üthetik el az időt. Emellett ide költözött a védőnői szolgálat is.

Az új rendelőintézetben változatlan menetrend szerint várják a beteg és egészséges gyermekeket.

Az Ipoly utcai rendelő számokban:

  • 370 négyzetméter
  • 5 háziorvos
  • 9 védőnő
  • 3 ezer gyerek ellátása

A rendelővel egyidejűleg avatta fel a XIII. kerület polgármestere a szomszédos játszóteret. Az egészségügyi létesítménynek is helyet adó nemrég elkészült épület mellett a garázsfödémen alakítottak ki egy szabadidős teret. Itt 6-12 éves gyermekek számára sorakoznak játszószerek, amelyek kivétel nélkül megfelelnek az európai uniós szabványoknak.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj