XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/28/szent-mihaly-napi-bucsura-varjak-a-xiii-keruletieket/

Témák A-Z

Szent Mihály napi búcsúra várják a XIII. kerületieket

2011. szeptember 28. Kulturális hírek

Angyalföld egyik legnépszerűbb szabadtéri programjára tizennyolcadik alkalommal látogathatnak el a XIII. kerületben élők. Ahogy az már megszokott, ebben az esztendőben is számos eseményen vehetnek részt a búcsú ideje alatt a Babér utca környékére látogatók. Az angyalföldi, újlipótvárosi és vizafogói lakosok hagyományos rendezvényét ezúttal is a Szent Mihály Egyházközséggel közösen rendezi meg a XIII. Kerületi Közművelődési Kht.

A programnak a a Babér utcai Szent Mihály-templom kertje ad helyet október 2-án délelőtt 9:30-tól.

A rendezvény nyitóeseménye a tűzoltózenekar felvonulása és koncertje lesz. Ezután a Palánki Ferenc egri segédpüspök által celebrált szentmise következik.

Nem maradhat el a látványos Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltóverseny sem, amelyet évről évre nagy lelkesedéssel izgulnak végig a látogatók. Ezzel párhuzamosan a színpadon a Makám együttes, majd a Tabán Néptánc Együttes lép fel. Ezen kívül a XIII. kerületi művelődési intézményekben próbáló tánc- és ének-csoportok szórakoztatják a nagyérdeműt, végül a Papa Jazz Seven és a Pedrofon zenekar koncertje zárja a programot.

A gyermekszínpadon a Tündüs Manó Bábszínház és a Napraforgó Meseszínház előadásait nézhetik meg a kicsik. Emellett zenebölcsivel, játszósarokkal, interaktív játékokkal és tombolasorsolással is várják az aprónépet.

A búcsúból ezúttal is elmaradhatatlan a kirakodóvásár, a vidámpark és a vásári étkek sokasága.

A belépés díjtalan.


 


Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj