XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/27/sportpalyat-avattak-a-hegedus-geza-altalanos-iskolaban/

Témák A-Z

Sportpályát avattak a Hegedüs Géza Általános Iskolában

2011. szeptember 27. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Az olimpia jegyében telik a 2011/2012-es esztendő a Hegedüs Géza Általános Iskolában, így ennek jegyében került sor a sportpálya-avatási ünnepségre is. A diákok osztályonként vonultak fel a sportpályára, mindannyian egy-egy olimpia zászlaját emelték a magasba.

Sokféleképpen használható a sportpálya

A kézilabda mellett számos más sport gyakorlására használhatják a diákok a sportpályát, tollaslabda, tenisz, kosárlabda vagy éppen röplabdameccsekre is alkalmas ez a helyszín – mutatta be az új pályát ünnepi beszédében a XIII. kerület polgármestere. Dr. Tóth József kiemelte: a szellemi nevelésen túlmenően a testi nevelésre is nagy hangsúlyt kíván helyezni a XIII. kerületi önkormányzat, s ennek igyekszik megteremteni a feltételeit. Ennek jegyében nagy örömmel adta át az új sportpályát a Hegedüs Géza Általános Iskola diákjainak, a XIII. kerület lakosainak és nem utolsó sorban az iskola vezetésének.

 

Nem egyedi ez a felújítás a XIII. kerületben, több helyszínen szépült már meg tornaterem, játszóterek újultak meg és bővültek új sportszerekkel, s a sportlétesítmények terén is jelentős fejlesztéseket tud felmutatni a XIII. kerület. Az elmúlt időszakban 600 millió forintnyi sporttal kapcsolatos fejlesztés valósult meg, ennek részeként 245 millió forintot fordított a XIII. kerületi önkormányzat az iskolai tornatermek felújítására, sportpályák születtek négy helyszínen. Emellett óvodai udvarok szépültek meg, egészültek ki játékszerekkel összesen 116 millió forint értékben.

 

Tizenegy sportkör tagjai és az egész iskola diákjai használják majd a pályát

– Tavaly ilyenkor még álmodni se mertem volna, hogy egy szinte minden sport gyakorlására alkalmas pályát vehetünk birtokba idén szeptemberben – emelte ki Tímárné Sárosi Katalin iskolaigazgató. Hangsúlyozta: a Hegedüs Általános Iskolában 11 sportkör működik, s ezek tagjai nagy lelkesedéssel használják majd a pályát, ahogy a többi diák is nagyon örül neki. Már az avatást megelőző néhány napban többen jelezték külsősök is, hogy szívesen használnák a létesítményt, amennyiben módjuk nyílik rá.

Az ünnepi eseményen Kiss Alexandra országos bajnok mutatta be tudását ritmikus gimnasztikából. Példaértékű produkcióját az iskola diákjai és a meghívottak is lelkesen figyelték.

Azután kötélhúzás következett, először az alsó tagozatosok, majd a felsősök mérték össze ügyességüket.

Az idei esztendőben formabontó módon nem a tanévnyitó alkalmából vehették át a Hegedüs-jelvény az elsősök. A sportpálya avatásának jeles eseménye adott helyet ennek. A negyedik osztályosok nyújtották át a jelvényeket a legkisebbeknek, az elsősöknek.

A Fiastyúk utcai intézményben a 2011/2012-es tanév az olimpia jegyében telik, programsorozatot indítanak az ötkarikás játékokhoz kapcsolódóan. Ezt és az olimpia szellemét jelképezte az ötödikesek által felmutatott öt karika együttese az ünnepség végén.

Adatok a sportpályáról

  • 55 millió forintos beruházás
  • a zöld színű futsal pálya 20×40 méter, védősávval együtt 24 x 44 méter
  • a gumiburkolatú nekifutó pálya 1,15 m széles
  • elkészült egy távolugró gödör
  • kivitelező: a Construm Kft.
  • kivitelezés kezdete: 2011. augusztus
  • sportpálya avatása: 2011. szeptember 27.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj