XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/23/uj-szokokut-szepiti-a-xiii-keruletet/

Témák A-Z

Új szökőkút szépíti a XIII. kerületet

2011. szeptember 23. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A XIII. kerületi várospolitika két fő pillére az épített kultúra fejlesztése és az emberek mindennapi életnek humanizálása – hívta fel a figyelmet a József Attila téri szökőkút átadása alkalmából tartott ünnepi beszédében dr. Tóth József. A polgármester hangúsúlyozta: a XIII. kerület élen jár a zöldterületek létesítésében és szépítésében, a humanizálásban. Ennek fontos állomása parkok tematizálása, kerékpárutak létesítése és a szökőkútprogram is.

Teljes megújulás a József Attila téren

Ezúttal a József Attila tér gazdagodott egy vízi kompozícióval. Valaha körforgalom volt a téren, azután az átalakítási munkálatok nyomán megszűnt a körönd. Helyette a középső terület háromszögletű formát kapott, amelyen két kisebb háromszög alakú, tükörképes elrendezésű, sokfúvókás, burkolat szinten kialakított szökőkút helyezkedik el.

A beruházás részeként megújult a környező, nagyjából 500 négyzetméternyi gyep is.

Javítják a mikroklímát a szökőkutak

A szökőkutak tudhatóan stresszoldó hatásúak, közérzetjavítók és temperálók, emellett a mikroklímát is javítják – hívta fel a figyelmet a polgármester.

A szökőkút átadása illeszkedik a Közösen a XIII. kerületért  programba. A 2011 és 2012 közötti időszak fejlesztési programjában az önkormányzat négy szökőkút, illetve csobogó közterületeken történő létesítéséről döntött. A 2011-es évben a József Attila téren alakítottak ki új szökőkutat.

A szökőkútprogram szerepel a XIII. kerületi önkormányzat AngyalZÖLD című zöldterület-fejlesztési stratégiájában is. Sokakat vonz ma már szökőkút a Gyermek térre, a Béke térre, de működik csobogó a Váci úton egy irodaház előtt, s a Ditrói Mór utca kiépítésekor is kulcsszerepet kapott a víz – mindez csak néhány eleme annak a programnak, aminek köszönhetően szépül a XIII. kerület.

Helembai Mihály, a XIII. Kerületi Környezetgazdálkodási NKft. igazgatója megköszönte a Főkert tervező és kivitelező munkáját.

– Ez az Önök kútja. Használják és vigyázzák – ezekkel a szavakkal zárta az ünnepséget.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj