XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/12/eszeken-a-magyar-napon-jartak-a-xiii-kerulet-kepviseloi/

Témák A-Z

Eszéken a Magyar Napon jártak a XIII. kerület képviselői

2011. szeptember 12. - Frissítve Kulturális hírek

A program során a delegáció látogatást tett a Magyar Oktatási és Kulturális Központban. A XIII. kerület képviselőit Kucsera Bandi igazgató fogadta, aki tájékoztatást adott a központ valamivel több mint 10 éve történt átadása óta eltelt időszakról.

A XIII. kerületből érkezett csapat megtekintette a központ több helyiségét köztük a tanári szobát, szaktantermet, az óvodások elhelyezésére szolgáló helyeket, közösségi célokat szolgáló aulát és a felújított tornatermet is. Az oktatási intézmény magába foglalja az óvodát, általános iskolai és középiskolai oktatást, együttesen mégis mindössze 121 tanulója van.

A Magyar Népkör Kulturális Egyesületnél a delegációt Magdika Dániel elnök és helyettese fogadta. A megbeszélésén köszönetet mondtak a XIII. kerületnek az eddigi támogatásokért. Tájékoztatták delegációnkat működési körülményeikről, több horvátországi civil szervezet és magyar szórvány szervezet egyéb kapcsolataikról. Ezt követően dr. Tóth József polgármester úr átnyújtotta a képviselő-testület ajándékát egy digitális kamerát. Az ajándékkal a Népkör 65. éves működését megörökítő, korszerű eszközt kapott.

A magyar vendégek is részt vettek a Fő tér forgatagának eseményein, így megtekintették a környező falvak kiállításait, produktumait.

A rendezvény megnyitóját együtt tartotta a két társ-fővédnök, dr. Tóth József és Kresimir Bubalo, Eszék város polgármestere.

A megnyitót követő műsor kiemelt vendége volt a Vadrózsa néptáncegyüttes, amely a XIII. kerületet képviselte.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj