XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/07/megtekintheti-hogy-milyen-lesz-a-pozsonyi-ut-a-felujitast-kovetoen/

Témák A-Z

Megtekintheti, hogy milyen lesz a Pozsonyi út a felújítást követően

2011. szeptember 07. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Pozsonyi út humanizálásaMint emlékezetes, korábban közvélménykutatás révén igyekezett a XIII. kerületi önkormányzat bevonni a lakosságot a Pozsonyi út felújításának előkészítésébe. Tette ezt a helyhatóság azért, hogy minél inkább találkozzon a lakosság igényével és elképzelésével az Újlipótváros egyik legjellegzetesebb utcájának átalakítása.

Az eredmények szerint a közterületi fejlesztések közül a megkérdezettek a fasorok felújítását és új zöldfelületek kialakítását kifejezetten magas arányban tarották döntő fontosságúnak. Szintén sokak véleménye szerint döntő fontosságú az ebürülék gyűjtő edények kihelyezése és a járdák felújítása. Ötödik helyen szerepel a falfirkák eltüntetésének feladata amit az útburkolatok felújítása követ.

Arra a kérdésre, hogy milyen egyéb közterületi fejlesztéseket javasolnak, a válaszadók legnagyobb arányban a parkolás lehetőségének javításával, illetve a köztisztasággal kapcsolatos tennivalókat fogalmaztak meg. De sokan szükségesnek tartják  a közbiztonsággal, új közterületi funkciókkal, az utca arculatával, a forgalomcsillapítással és a zöldfelületek növelésével kapcsolatos – a tervekben szereplő – tennivalók végrehajtását is.

Képgalériánkban megtekintheti, milyen lesz a Pozsonyi út a felújítást követően.

A képek nagyíthatóan megnézhetők a Főépítészi Iroda oldalán.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj