XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/05/ujabb-szarnnyal-bovult-a-pitypang-tagovoda/

Témák A-Z

Újabb szárnnyal bővült a Pitypang Tagóvoda

2011. szeptember 05. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Új szárnnyal egészült ki a Pitypang Tagóvoda. A bővítésnek köszönhetően a tavalyi évben átadott intézményben mostantól 382 kicsi számára tud ellátást biztosítani az Üteg utcai intézményben a XIII. kerületi önkormányzat.

Egyúttal új szolgáltatással is gyarapodik a XIII. kerület. Angol-magyar kéttannyelvű óvodai képzést indít a XIII. kerületi önkormányzat. A szakmai felügyeletet Erdélyi Nóra látja el.

A belső és a külső is megújult

A most átadott “A” szárnyat új hőszigetelő vakolattal látták el, s emellett megújult a homlokzat. Az átalakítás azonban mindenek előtt a belső tereket érintette, két csoportszobát a földszintet, kettő-kettő pedig az emeleten alakítottak ki. Mindenhol új padlóburkolatot helyeztek el, a csoportszobákban linóleummal, a vizes helyiségekben pedig csúszásmentes padlólappal borították a felületeket. A munkálatok kezdetekor meg kellett erősíteni az épület alapozását és szerkezetét.

Az ünnepélyes átadás alkalmából Iván Endréné, a Pitypang Tagóvoda vezetője köszönte meg a XIII. kerületi önkormányzatnak, hogy a távlati célból valóság lett, s kiemelten korszerű feltételeket teremtettek az intézményben.

Több ütemű felújítás az Üteg utcában

A Pitypang Tagóvodát 2010 szeptemberében adta át a XIII. kerületi önkormányzat, akkor 200 férőhellyel. A 2011/2012-es évtől kezdődően 382 kisgyermek ellátásáról képes gondoskodni az intézmény. Az épületet egyébként eredetileg is óvodának tervezték, 1983-as átadását követően hosszú éveken át ebben a funkcióban működött. Később a gyermeklétszám csökkenése miatt már nem volt rá szükség, ekkor dolgozók gimnáziuma költözött a falai közé, majd később művészeti gimnázium kapott itt helyet.

Az utóbbi öt esztendőben azonban újra növekszik a gyermeklétszám, s ennek köszönhetően időszerűvé vált, hogy ismételten eredeti funkciójában nyissa meg kapuit az épület.

Teljesíti terveit a XIII. kerületi önkormányzat – bővül a férőhelyek száma

– Az önkormányzat a kerületért és a gyermekekért érzett felelőssége töretlen – emelte ki ünnepi beszédében dr. Tóth József. A XIII. kerületi polgármester hangsúlyozta: minden bölcsődei, óvodai és általános iskolai igényt ki tud elégíteni az önkormányzat, méghozzá színvonalasan. A megújult Futár Tagóvoda augusztus 29-ei átadását követi a Pitypang Tagóvoda új szárnyának avatása, s a közeljövőben készül el a Zöldág Tagóvoda felújítása. Emellett bölcsődei férőhelyekkel is bővül a kerületi intézményrendszer.

Mindez bizonyítja, hogy 2010 áprilisában megfelelően döntött a XIII. kerületi képviselő-testület, s az akkor megfogalmazott terveket végre is tudja hajtani az önkormányzat. Ez a szándék komolyságát és erejét mutatja – szögezte le a polgármester.

A XIII. kerületben 18 tagóvoda 125 csoportjában összesen 3240 óvodai férőhelyet biztosít a helyhatóság.

A Pitypang Tagóvoda beruházására összesen 730 millió forintot költött a XIII. kerületi önkormányzat, ebből 345 millió forintot az idei esztendőben. A munkálatok kivitelezője a Construm Kft. volt.

A fejlesztés számokban:

  • a telek területe: 4182 négyzetméter
  • az épület bruttó szintterülete: 1206 négyzetméter
  • a jert területe: 2400 négyzetméter
  • a beruházás költsége: 730 millió forint
  • férőhelyek száma: 382
  • angol-magyar kéttannyelvű férőhelyek száma: 50
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj