XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/08/19/augusztus-20-a-alkalmabol-unnepeltek-a-keruletiek-a-beke-teren/

Témák A-Z

Augusztus 20-a alkalmából ünnepeltek a kerületiek a Béke téren

2011. augusztus 19. - Frissítve Kulturális hírek

dr. Tóth József tartott ünnepi beszédet.A hagyományoknak megfelelően a Himnusszal kezdődött az augusztus 20-ai ünnepség a Kerületi Emlékhelyen. A Polgármesteri Hivatal szomszédságában, a Béke tér és a Szent László templom közötti parkban sokan gyűltek össze az államalapítás alkalmából tartott rendezvényen.

Elsőként József Attila: A város peremén című versét hallgathatta meg a nagyérdemű Koncz Gábor színművész tolmácsolásában.

Azután dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere tartotta meg ünnepi beszédét.

– Elvitathatatlan, hogy augusztus 20. a magyar állam születésnapja – emelte ki a kerület első embere, hozzátéve: a magyar állam az elmúlt 20 esztendőben visszaszerezte magának a jogot, hogy ne csupán elszenvedője, hanem alakítója legyen sorsának. Augusztus 20. az egész ország, a közösség ünnepe. Az összetartozásé – tette hozzá.

Emellett dr. Tóth József kiemelte az igazságosság, a béke és az elesetteknek való segítség jelentőségét. Mint mondta, a család és a közösség, a haza és Európa, a jog és esély, a szabadság és szolidaritás és a biztonság és megújulás képviselnek olyan értéket, amelyek nem elválasztanak, hanem összekötnek. Ha van valami, amit nem szabad elfeledni a nemzeti ünnepen, akkor ez az – mondta.

Csak az az államhatalom jogos és indokolt, amelyben a hatalom nem cél, hanem eszköz – hangsúlyozta a szocialista városvezető. – Ma működik a nagyotmondás,  a valóság átfestése. Sokan futnak a hitük után. Pedig már látszik a jogállamiság szisztematikus lebontása – hívta fel a figyelmet dr. Tóth József.

Az állami ünnep alkalmából jókívánságait fejezte ki a polgármester az itt élőknek, s kívánta, hogy jó legyen itt élni, sikeres legyen hazánk, s annak részeként a XIII. kerület.

Az ünnepi műsor folytatásaként Mahó Andrea musicalszínésznő előadása következett, aki az ünnepi alkalomra összeállított műsorát a Honfoglalás című film betétdalával kezdte.

Végül a műsor zárásaként a Szózatot hallgatták meg a jelenlévők.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj