XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/01/13/a-2010-evre-kiadott-parkolasi-engedelyek-csak-2011-januar-31-ig-ervenyesek/

Témák A-Z

A 2010. évre kiadott parkolási engedélyek csak 2011. január 31-ig érvényesek.

ARCHÍV | 2011. január 13. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

A XIII. kerületben történő parkolásról, várakozási engedélyekről

A 2011. évre érvényes lakossági várakozási engedélyt igényelhet a XIII. kerület várakozási (fizető) övezetben állandó lakóhellyel rendelkező lakos. A kiadott éves lakossági várakozási engedélyek csak az állandó lakhely szerinti zónában biztosítanak ingyenes parkolási lehetőséget. Felhívjuk a kerületi lakosok figyelmét, hogy az éves várakozási engedélyek a Nyugati téren, a Szent István körúton és a Váci úton (a Nyugati tér és a Lehel tér közötti szakaszon) nem érvényesek.

Lakónként egy, de lakásonként akár több személygépkocsira is kiváltható a lakossági várakozási engedély. Az igénylés feltétele, hogy a lakos a gépkocsi forgalmi engedélyében tulajdonosként/üzembentartóként legyen bejegyezve. Feltétel továbbá, hogy az igénylő személynek a meglévő járművére vonatkozóan nem lehet gépjárműadó-tartozása.  További kikötés, hogy a forgalmi engedélyben bejegyzett állandó lakhely – amely a XIII. kerület várakozási övezet területén található – azonos legyen a személyazonosító igazolványban, vagy a lakcímet igazoló hatósági igazolványban szereplővel.

Lakossági várakozási engedélyt igényelhet még az a magánszemély is, aki a gépkocsit kizárólagos használatra kapta munkáltatójától, és nem váltotta ki a saját jogon járó lakossági várakozási engedélyét. Az igénylés feltétele, hogy a magánszemély állandó bejelentett lakcíme a XIII. kerületi várakozási övezetben legyen és a szóban forgó gépjármű tulajdonosa/üzembentartója igazolhatóan az igénylő munkáltatója vagy egyéni vállalkozó esetében önmaga legyen, továbbá ne legyen a tulajdonosnak/üzembentartónak gépjárműadó-tartozása. Az igényléshez csatolni szükséges a cégokmányok másolatát (társasági szerződést vagy 1 évnél nem régebbi cégkivonatot, valamint aláírási címpéldányt) is.

2011. január 3-tól a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Ügyfélszolgálata (1136, Budapest Hegedűs gyula u. 15.) meghosszabbított nyitva tartással várja ügyfeleit,

Nyitvatartás:
hétköznapokon 09.00 – 18.00 óra között (ebédidő 12.00 – 12.30 óra között) és szombatonként 09.00 – 13.00 óra között. A meghosszabbított nyitva tartás 2011. január 29-ig tart.

Kérjük, hogy amennyiben kerületi lakosként jogosult
az éves várakozási engedélyre 2011. január 31-ig intézze el a parkolási matrica beszerzését, hogy a későbbi ellenőrzéskor gépjárműve ne kerüljön pótdíjazásra.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj