XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/11/19/magyarorszag-egyik-legszebb-ovoda-bolcsodeje-nyilt-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Magyarország egyik legszebb óvoda-bölcsődéje nyílt a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2010. november 19. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A XIII. kerület eddig is megfelelő számú gyermekférőhellyel rendelkezett, valamint a növekvő gyermeklétszámhoz igazodó igényeket is folyamatos figyelemmel kíséri.Az óvoda-bölcsőde komplexum lakókörnyezetben, a régi óvoda helyén, 3600 m2-en, parkosított övezetben épült fel. A földszinten egy ötvenhat férőhelyes bölcsőde, az emeleten egy hetvenöt férőhelyes óvoda létesült. A két létesítmény, a Mini Manó bölcsőde és az Ákombákom Tagóvoda a hozzá tartozó zöldterületek funkcionálisan és üzemeltetési szempontból is különálló egységet képeznek.

A földszinti bölcsőde 726 m2 területű kiegészülve egy 200 m2  alapterületű terasszal és egy 400 m2 játszóudvarral. Az alsó szinten ezen felül négy csoportszoba, fejlesztő szoba, tornaszoba és egyéb helyiségek találhatók, az alagsorban konyha és mélygarázs is található . Az emeleti óvoda szint összesen 531 m2. Itt három csoportszoba, fejlesztőszoba, logopédia, orvosi szoba, szülői fogadó, tornaszoba is helyet kapott. Az épület minden bejárata akadálymentes. A bölcsődének és az óvodának külön mozgássérültek szállítására is alkalmas, a pinceszintre is lemenő lift készült.

Az idén nyílt meg a huszonegy fős önkormányzati családi napközi az Esküvő köz 1-3. szám alatt, továbbá szeptember végén került átadásra a kétszáz férőhellyel büszkélkedő Pitypang Tagóvoda (Üteg utca 30.).

A jövőben a korábban négy csoportos óvoda területén családi napközi kialakításával ötvenhat bölcsődés korú gyermekek elhelyezése várható a Petneházy utca 83. szám alatt. A Hajdú utca 21. szám alatti megüresedő épületben további száz férőhelyes bölcsőde valósul meg.

Az épület tervezésére a meghívásos tervpályázaton az Archi-Kon Kft. kapott megbízást. A generál kivitelezés pályázat nyertese a Gropius Zrt. lett.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj