XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/09/23/iden-is-folytatodott-a-nagyaranyu-utfelujitas-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Idén is folytatódott a nagyarányú útfelújítás a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2010. szeptember 23. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

 

Dr. Tóth József polgármester, országgyűlési képviselő,  ünnepélyes keretek között adta át a Jász utca, Szegedi út – Petneházy utca közötti felújított út szakaszát A Jász utca a Béke téri kerületközpont egyik legfontosabb gyűjtő útvonala, az ingatlanfejlesztők kedvelt területe, amely a korábbi zajos nagykockaköves burkolat helyett korszerű aszfalt burkolatot kapott. A kétoldali parkolósáv nagykockaköves maradt, ez segítette az anyaggazdálkodást és a forgalomtechnikailag is megkülönböztetést ad.

A XIII. kerületi önkormányzat ebben az évben is látványosan fejlesztette úthálózatát. Pályázatot nyújtott be az önkormányzati tulajdonú szilárd burkolatú belterületi közutak burkolat felújításainak (aszfaltszőnyegezés) támogatására. A sikeres pályázattal 17 utcaszakasz felújításához 124.042.071 Ft. támogatást nyert az önkormányzat. Megújulhatott a Kartács, a Jász, a Petneházy, az Újpesti felső rakpart, a Mohács, a Csata, a Rokolya, a Dolmány, a Kresz Géza., a Dévai és a Tüzér egy, vagy több szakasza, összesen 3.963 fm hosszban. A 31.212 m2 terület felújítási költsége 260 millió forint volt.

A XIII kerületi önkormányzat önerőből újította fel a Nővér, a Gyermek tér 4-9, a Pajtás, a Menyasszony, a Kresz Géza., a Jász utca, a Rózsafa illetve a Róbert Károly körút szervizút egy, vagy több szakaszát, összesen 2.950 fm hosszban. A 22.721 m2-es terület több mint 170 millió forintba került. Az önkormányzat ebben a hónapban adta át a kerület legújabb sétálóutcáját, a Vígszínház melletti Ditrói Mór utcát, amely beruházás 72 millió forint volt.

A XIII. kerület közigazgatási területén belül található 1.386.658 m2 területű úthálózatból az önkormányzat tulajdonában és kezelésében 711.366 m2 szilárd útburkolat 580.816 m2 burkolt járda és 24.627 m2 kerékpárút van.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj