XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/09/10/angyalfoldi-sportkozpont-atadasi-unnepseg/

Témák A-Z

Megnyílt az Angyalföldi Sport és Szabadidő Központ

ARCHÍV | 2010. szeptember 10. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Dr.  Tóth József polgármester, a tervező Vadász és Társai Építőművész Kft., az építő Minos 2002 Kft., a lebonyolító Angyalföld-Újlipótváros-Vizafogó Vagyonkezelő Zrt., illetve  számos Olimpia bajnok és Vasas sportoló jelenlétében adta át a korszerű sportlétesítményt.

Dr. Tóth József, polgármester kihangsúlyozta a sportok fontosságát és azt, hogy a XIII. kerületi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a diák, szabadidő és tömegsportoknak. Az önkormányzat a Láng sporttelepet nem adta el,  hanem azt a korábbi rendeltetési céljainak megfelelően sport célokra tartotta meg és fejlesztette önerőből. A sokszínű sportolási lehetőségen túlmenően tenisz és a squash pályák várják a kerületi lakosokat. Előreláthatóan jövőre kerül bevezetésre, hogy bizonyos szolgáltatásokat ingyen, vagy Angyalföld kártyával kedvezményesen tudják igénybe venni a kerületi lakosok.

Az új sportközpont tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető helyen, a Rozsnyai és Lomb utca sarkán található. Az önkormányzat Képviselő-testülete 2001. évben döntött az elöregedett, korszerűtlen sporttelep felújításáról, 2002. évben tervpályázatot írt ki a rekonstrukcióra. Ezt követően megépült a műfüves pálya, majd 2003-ban egy több mint 600 m2 alapterületű, nemzetközi szabványoknak megfelelő sportcsarnok került átadásra.

Az új sportcentrum főépülete kétemeletes hajószerű épület. A Rozsnyai utca felőli részben helyezkedik el a közösségi és sportszervezői épületszakasz, étteremmel, fitneszteremmel és irodákkal. Az előcsarnok másik épületszárnyában öltözőket alakítottak ki a pálya felé néző üvegezett oldalfolyosóval. Az emeleten kerül tizenkét kétágyas vendégszoba található. Az épület lépcsőháza mögött nyílik négy kiváló minőségű squash pálya. A közbeszerzési eljárást a Minos 2002 Kft. nyerte el. Az alapkövet 2009. július 7-én helyezték el, a bokréta 2009. augusztus 19-én kerület fel az épületre.

Az épület teljes körűen akadálymentes így, a mozgássérülteknek is lehetőségük van a sportlétesítmények használatára, minden szinten mozgássérülteknek kialakított mellékehelyiség, öltöző és zuhanyzó került kialakításra.

A teljes beruházási programnak része az eddigi sportcsarnok bővítése és a kerítésépítés. A meglévő mellé egy új csarnokot építettek, annak az infrastrukturális hálózatát kihasználva.

A sporttelepen rendszeresen zajlanak edzések, testnevelés órák és diákolimpiai versenyek. Idén ősszel, első alkalommal szervezik meg a kerületi sportágválasztót, amely keretében az általános iskolás tanulók körében az utánpótlás nevelő szakosztályok tizenhét sportot népszerűsítenek.

A Vasas SC kézilabda bázisát az Angyalföldi Sportiskola adja, a Budapesti Honvéd vívóit a Csata DSE képzi, illetve két éve új otthonra talált az intézményben a nagy múltú labdarúgó utánpótlás-nevelő egyesület a Szent István SE is.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj