XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/07/13/novekszik-a-foglalkoztatott-pedagogusok-szama-a-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Növekszik a foglalkoztatott pedagógusok száma a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2010. július 13. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A Képviselő-testület elfogadta a 2010/2011. tanévi feladatokból adódó létszámváltozásra tett javaslatot. A kerületi oktatási intézményvezetők a 2010/2011. tanévi felkészülést a közoktatási törvény előírásait betartva megkezdték. A helyi tantervben jóváhagyott óraszámok tartalmazzák a csoportbontáshoz, tehetséggondozáshoz, felzárkóztatáshoz biztosított önkormányzati többletóra keretet, és figyelembe vették a tanulók napi és heti terhelhetőségét. Az iskolák megtartották sokszínűségüket, továbbvitték specialitásukat, az emeltszintű oktatást. A szülők igénye szerint megszervezték a napközi és tanulószobai foglalkozásokat, melyet az önkormányzat kötelező alapfeladatként finanszíroz.

A Képviselő-testület az áprilisi ülésén döntött az Egyesített Óvoda két új tagóvodával való bővüléséről ez év szeptemberétől. A Pitypang Tagóvoda 8 csoportja 200 férőhelyes, az Ákombákom Tagóvoda 75 férőhelyes lesz. A 11 új csoport a nevelési év kezdetétől folyamatosan fogadja a kisgyermekeket.

A bővülés következtében új álláshelyek létesülnek: 25 óvónő és 14 dajka alkalmazására nyílik lehetőség. Egyéb technikai dolgozó (kertész, óvodatitkár) további 2,5 álláshelyet tölt be. Az Egyesített Óvoda alkalmazotti létszáma 2010. szeptember 1-jétől 41,5-del nő. Óvodáinkban és iskoláinkban évről évre emelkedik az integráltan nevelhető, sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók száma. A jogszabály előírása szerint fejlesztésük érdekében gyógypedagógus álláshelyeinek számát növelték.

A XIII. kerületi bölcsődék és óvodák listáját és elérhetőségét itt találja.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj