XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/06/29/uj-parkolasi-rendelet-lep-ervenybe-junius-30napjatol/

Témák A-Z

Új parkolási rendelet lép hatályba június 30-tól

ARCHÍV | 2010. június 29. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

A kiadott várakozási hozzájárulások területi érvényesessége az alábbiak szerint bővül:

  • a Szent István körút páros oldala – Váci út páros oldala – Lehel út páros oldala – Dózsa György út páros oldala – Váci út páros oldala – Róbert Károly körút páratlan oldala – Népfürdő utca – Pesti alsó rakpart által határol teljes területen a korábbi 1., 2., 3. és 4. zóna területére vonatkozó várakozási hozzájárulással lehet ingyenesen parkolni;
  • a Róbert Károly körút páros oldala – Pap Károly utca – Röppentyű utca – Göncöl utca – Szekszárdi utca – Váci út páratlan oldala – Vizafogó utca – Népfürdő utca által határolt terület, valamint a Béke utca – Petneházy utca – Reitter Ferenc utca – Szegedi út által határolt teljes területen a korábbi 5., 6., és 7. zóna területére vonatkozó várakozási hozzájárulással lehet ingyenesen parkolni.

A várakozási hozzájárulások területi érvényességének bővítése mellett az új rendelet további kedvező rendelkezése, hogy a XIII.kerület teljes közigazgatási területén a várakozási időszak – az eddigi 8 óra helyett – 8 óra 30 perckor veszi kezdetét figyelembe véve a lakosok ez irányú jelzéseit, kérését. Kivételt képez ez alól a fővárosi tulajdonú utak (Váci út, Szent István körút, Lehel tér, Pesti alsó rakpart).

Továbbra is ingyen parkolhatnak mindazok, akik az érintett övezetben állandó lakcímmel rendelkeznek és a gépjármű forgalmi engedélyében üzembentartóként szerepelnek, feltéve, hogy rendelkeznek a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-től igényelhető várakozási hozzájárulással. A lakossági kedvezmény nem korlátozódik egy gépkocsira, várakozási hozzájárulás lakásonként több gépjármű esetén is kérhető. Az igénylés szabályai nem változtak, ezzel kapcsolatban bővebb információért látogasson el a www.bop.hu oldalra vagy a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. 1136 Hegedűs Gyula u. 15. szám alatti ügyfélszolgálati irodájába.

Az autósok kényelme érdekében a XIII. kerületi utcákon egyre több fizetési módot kínál ügyfeleinek a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Az autósok mobiltelefonról szöveges üzenetben vagy telefonos menü használatával egyszerűbben egyenlíthetik ki a számlát illetve igénybe vehetik a bankkártyás fizetést is. Ezt Budapesten elsőként a XIII. kerületben használhatják a járművel érkezők. Bővebb információt a Bankkártyás fizetés, mobil parkolás mellékelt tájékoztatóban kaphat.

Az új parkolási rendeletről bővebben a “19/2010. (VI. 28.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének szabályozásáról” címmel találja rendeleteink között.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj