XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/06/08/junius-14-tol-uj-ovezetekben-kell-fizetni-a-parkolasert/

Témák A-Z

Június 14-től új övezetekben kell fizetni a parkolásért

ARCHÍV | 2010. június 08. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

Két új helyszínen vezet be fizető parkolást a XIII. kerületben a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Június 14-től kell jegyet váltaniuk az autósoknak az alábbi övezetekben:

  • Váci út–Rákos patak–Göncöl utca–Szekszárdi utca által határolt terület
  • Béke utca–Petneházy utca–Reitter Ferenc utca–Szegedi út által határolt terület

Mindkét zónában reggel 8 és este 18 óra között kell felkeresniük az automatákat a várakozni szándékozóknak. A díj is azonos az új övezetekben: óránként 160 forintba kerül a parkolás. Kerületünkben bevezetett fizető parkolási zónáinkat itt tekintheti meg.

Ingyenes parkolás az érintett övezetekben állandó lakcímmel rendelkezőknek

Természetesen a XIII. kerületi önkormányzat ezeken a helyszíneken is biztosítja a lakossági várakozási kedvezményt. Azaz ingyenesen parkolhatnak mindazok, akik az érintett övezetben állandó kerületi lakcímmel rendelkeznek, s a gépjármű forgalmi engedélyébe tulajdonosként vagy üzembentartóként vannak bejegyezve.

A kedvezményre való jogosultságot azonban igazolniuk szükséges, amit a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-nél beszerzett és a szélvédőre kiragasztott matricával tehetnek meg.

Itt is lehet bankkártyával fizetni

Az új helyszínekkel tovább bővült azoknak az övezeteknek a száma, ahol bankkártya segítségével is kiegyenlíthetik a parkolás díját az autósok. A kényelmes fizetési módok legújabb típusát nemrégiben vezették be a XIII. kerületben, s az első hónap tapasztalatai alapján kedvező volt ennek fogadtatása.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj