XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/05/26/uj-fizeto-ovezetek-mar-kerheto-az-ingyenes-parkolasra-jogosito-matrica/

Témák A-Z

Új fizető övezetek – már kérhető az ingyenes parkolásra jogosító matrica

ARCHÍV | 2010. május 26. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

Június 12-ig igényelhetik az új fizető övezetekben élők a matricát a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-től, amelynek birtokában térítésmentesen parkolhatnak majd az új övezetekben. Ezt érdemes is mielőbb megtenniük az érintett övezetekben lakóknak, mivel június második felétől matrica hiányában fizetniük kell a parkolásért.

A most kijelölt zónák:

  • Váci út–Rákos patak –Göncöl utca–Szekszárdi utca
  • Béke utca–Petneházy utca–Reitter Ferenc utca–Szegedi út

Ahogy a XIII. kerület más pontjain, úgy a most kijelölt zónákban is feltétel, hogy állandó lakcímmel rendelkezzen az igénylő az adott fizetőövezet határain belül, s ő legyen a gépjármű tulajdonosa vagy üzemeltetője. Amennyiben megfelel a feltételeknek a kérelmező, akkor a XIII. kerületi önkormányzat biztosítja az ingyenes parkolást számára, ám ehhez mindenképpen be kell szerezniük a szükséges matricát a lakosoknak, hogy azt a szélvédőn elhelyezve igazolják jogosultságukat.

Fontos tudni, hogy minden igénylő legfeljebb egy gépjárműre kérheti a térítésmentességet biztosító kedvezményt. A XIII. kerületben azonban nem kell fizetniük a családoknak a második gépjármű után sem a parkolásért – amennyiben az egyéb feltételeknek megfelel a kérelmező –, hiszen háztartásonként több autóra adható ki matrica.

A XIII. kerület fizető övezeteiben a lakosság kényelme érdekében mobilparkolással és több helyütt bankkártyával egyenlíthetik ki számlájukat az autósok.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj