XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/05/25/szerkezetkesz-a-kerulet-uj-ovodaja-es-bolcsodeje/

Témák A-Z

Szerkezetkész a kerület új óvodája és bölcsődéje

ARCHÍV | 2010. május 25. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Bokrétát avattak május 25-én a Váci úton, mivel elérte a szerkezetkész állapotot a XIII. kerület épülő óvodája és bölcsődéje. Az intézmény alapkövét március 29-én helyezte el dr. Tóth József polgármester és a kivitelező képviselője.

A Váci út 88-90-ben épülő létesítményen egy 3600 négyzetméteres területen áll majd az az épület, amelynek alsó szintjén bölcsőde, emeletén pedig óvoda kap helyet.

A Váci úti bölcsődében négy csoportba várják a kicsiket

A bölcsődében 40 gyereket fogadnak majd, ide a három évnél fiatalabbakat írathatják be szüleik. Itt 726 négyzetméteren alakítják ki a kicsik ellátáshoz szükséges helyiségeket. A bölcsődében négy csoport működik majd, amelyeknek csoportszobái mellett 200 négyzetméteres terasz és 400 négyzetméteres udvar áll majd rendelkezésre a levegőzésre, játékra.

Az Ákombákom óvoda három csoporttal üzemel majd

Az óvodában 75  gyerek töltheti mindennapjait, méghozzá három csoportban. Számukra 531 négyzetméteren alakítják ki a helyiségeket, amelyhez 750 négyzetméteres udvar csatlakozik. Az Ákombákom óvoda épületében fejlesztőszoba, logopédiai helyiség, orvosi szoba és szülői fogadó is helyet kap majd.

Az épület valamennyi bejárata az akadálymentesítés szempontjainak megfelelően lesz kialakítva.

A XIII. kerületi önkormányzat beruházása Nagy Csaba tervei alapján a Gropius Kft. kivitelezésében valósul meg.

A Váci úton nyíló óvoda és bölcsőde együttese mellett további intézményeket nyit a XIII. kerületi önkormányzat annak érdekében, hogy gondoskodjon a három évnél fiatalabbak, illetve a 3 és 6 év közöttiek megfelelő ellátásáról. Ennek érdekében nemcsak az új létesítmény építése mellett több helyütt visszaalakítják a régi egységeket.

További bölcsődei fejlesztések a XIII. kerületben

A Hajdú utca 21-ben egy megüresedő épületben 100 férőhelyes bölcsődét adnak át. Az Esküvő köz 1-3-ban pedig 21 férőhelyes családi napközi nyílik. A Petneházy utca 83-ban a korábbi óvoda területén szintén családi napközi kialakításával 56 bölcsődés korú gyermeket tudnak fogadni.

Új óvoda lesz az Üteg utcában

Az Üteg utca 30-ban az egykori óvoda helyén az elmúlt években egy főiskola működött. Ezt a területet hamarosan újra az óvodások vehetik birtokba, hiszen szeptembertől két ütemben összesen 350 kicsi ellátására alkalmas intézményt alakítanak ki.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj