XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/05/21/iden-ttizedik-alkalommal-szerveztek-meg-a-testvervarosok-angol-nyelvu-taborat/

Témák A-Z

Idén tizedik alkalommal szervezték meg a testvérvárosok angol nyelvű táborát

ARCHÍV | 2010. május 21. - Frissítve Kulturális hírek

Május 15–21. között szervezte meg a XIII. kerületi önkormányzat az angol nyelvi tábort, amelyen öt testvérvárosával közösen vesz részt a Velencei tó partján lévő Gyermek- és Ifjúsági Táborban. A testvérvárosok angol nyelvi táborának célja a sikeres testvérvárosi kapcsolatok bővítése.

Ehhez kulcsfontosságú összekötő eszköz a közösen használt angol nyelv. A közös táborozás alkalom arra, hogy a hivatalos kapcsolatokon túlmenően közvetlenül a testvérvárosok polgárai kerüljenek közelebb egymáshoz. Egyúttal megismerhetik egymás kultúráját, szokásait, ünnep- és hétköznapjait a fiatalok.

 

Résztvevők:

  • Bécs Floridsdorf kerülete
  • Varsó Ochota kerülete
  • Szováta városa
  • Eszék városa
  • Kassa Délváros kerülete
  • Budapest XIII. kerülete

A táborban 10 és 16 év közötti fiatalok töltik napjaikat közös programokkal.

Az idei találkozó központi témája az idén hatvan éves Schuman nyilatkozat, amely először fogalmazta meg az európai uniós eszméket. A tábor tematikája évek óta hasonló eszmék köré szerveződik, mint például a kölcsönös tisztelet, megértés, elfogadás, szolidaritás.

A XIII. kerület diák-polgármestere és a külföldi delegációk képviselői budapesti látogatásuk alkalmával ünnepség keretében írják alá az Angyalföldi Nyilatkozat című dokumentumot.

A résztvevők ezzel a gesztussal elismerésüket fejezték ki a XIII. kerületi önkormányzatnak, amely 2010-ben tizedik alkalommal ad otthont a testvérvárosok angol nyelvi táborának. Az Angyalföldi Nyilatkozatban ígéretet tesznek a testvérvárosi eszmék és a közös európai értékek megóvására, továbbadására.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj