XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/05/10/kenyelmesebben-es-egyszerubben-fizethetnek-a-parkolo-autosok/

Témák A-Z

Kényelmesebben és egyszerűbben fizethetnek a parkoló autósok

ARCHÍV | 2010. május 10. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

Egyre több szolgáltatást kínál ügyfeleinek a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. annak érdekében, hogy kényelmesebben rendezhessék a díjat a parkolóhelyeken várakozók. Ennek köszönhetően a XIII. kerületi utcákon megállók ma már választhatnak, miként szeretnék leróni a parkolás ellenértékét.

Természetesen továbbra is marad az automaták rendszere: az új és a régi zónákban egyaránt korszerű berendezésekből válthatják meg jegyeiket az érkezést követően az autósok.

Mobilparkolás: nem kell előre meghatározni a parkolási idő hosszát

Kényelmesebb megoldást kínál azonban számukra a mobilparkolás: ez esetben telefonjukról indított hívás vagy szöveges üzenet révén jelezhetik, hogy mikortól meddig várakoznak az adott parkolóhelyen. A mobilparkolás esetében választhatnak a járművel érkezők, hogy egy telefonos menürendszeren keresztül vagy sms révén jelzik a megállás időpontját, s ugyanígy hívással vagy szöveges üzenettel állíthatják le a díjfizetést.

A mobilparkolás nemcsak kényelmesebb megoldás az autósoknak, hanem arra is módot ad, hogy pontosan annyi időre fizessen díjat, amennyi ideig a helyszínen tartózkodnak. Így elkerülhetik, hogy előre meg kelljen határozniuk, mennyi ideig maradnak.

Az új fizető övezetekben használható mobilparkolással kapcsolatos kérdések és válaszok segítenek a rendszer megismerésében.

A korábbi parkolási övezetekben is működik a mobilparkolás, azokon a helyszíneken egy másik szolgáltató biztosítja ezt a lehetőséget.

Bankkártyás fizetés: Budapesten elsőként a XIII. kerületben

Új szolgáltatás a bankkártyás fizetés lehetősége. Ezt Budapesten elsőként a XIII. kerületben használhatják a járművel érkezők. Ezt a megoldást két övezetben vezette be a parkolási társaság: a Dráva utca – Váci út – Róbert Károly körút – Népfürdő utca, illetve a Róbert Károly körút – Váci út – Rákos patak – Népfürdő utca által határolt területen vásárolhatnak banki plasztiklap segítségével jegyet az automatákból az autósok.

Május 10-től két új zónában kell fizetniük a várakozó autósoknak. Ezeken a helyszíneken a fizetési módokról a letölthető tájékoztatóban talál részleteket.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj