XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/03/24/megkezdodtek-a-felujitasi-munkalatok-az-uj-buszpalyaudvar-helyen/

Témák A-Z

Megkezdődtek a felújítási munkálatok a buszpályaudvar helyén

ARCHÍV | 2010. március 24. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

Megkezdődtek azok a munkálatok, amelynek eredményeképp megújul az Újpest Városkapunál eddig is üzemelő buszpályaudvar. A Váci út és a Balzsam utca által határolt területen található a Volánbusz Észak–Pesti Autóbusz pályaudvara várja majd korszerű környezetben az utasokat. A felújítás első fázisában a Váci út szervizútján alakítják ki az ideiglenes végállomást, amelyet 2010. március 27-étől helyeznek üzembe. A kivitelezés részeként átépítik a buszperonokat, új perontetőket helyeznek ki, és megújul a pályaudvar burkolata.

Árpád hídi buszpályaudvarNem csupán a busszal közlekedőket érinti a változás, hiszen a munkák ideje alatt elterelik a gyalogosforgalmat. Ugyanakkor a kivitelezés ellenére biztonságosan megközelíthető lesz a metróállomás, az ideiglenes busz-pályaudvar, ahogy a bevásárolni indulók szintén zavartalanul megközelíthetik az áruházat.

A jelenleginél kevesebb helyre számíthatnak viszont a férőhelyet kereső autósok, hiszen a felvonulási területek miatt fele kapacitással üzemel majd a parkoló.

A kivitelezési munkák kizárólag a Volánbusz pályaudvar területét érintik, a környező utcákban sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalmat nem korlátozzák.

A felújítás várhatóan 2010. június 14-én fejeződik be.

 

Beruházó: Volánbusz Zrt.

Kivitelező: Magyar Aszfalt Kft.

A kivitelező felelős építésvezetője: Buczkó Péter, tel: 06 30 677-0415

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj