XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2010/01/15/egy-parkolasi-korzetbe-tartozik-egesz-ujlipotvaros/

Témák A-Z

Egy parkolási körzetbe tartozik egész Újlipótváros

ARCHÍV | 2010. január 15. - Frissítve Közlekedési, parkolási hírek

Módosította január 14-én a XIII. kerület képviselő-testülete a novemberben elfogadott önkormányzati rendeletet. Akkor a fővárosi parkolási rendelet útmutatásainak megfelelően szabták át az övezeti határokat, azaz igazodott a kerület ahhoz az előíráshoz, hogy parkolási zónákat kell kijelölni az olyan területeken, ahol 2000-nél több férőhely van. Emiatt az újlipótvárosi részen a korábbi egy övezet három részre tagolódott.

Az érintett lakosok azonban jelezték, hogy számukra problémát okoz a szűkítés, kényelmetlen megoldásokra készteti őket. A lakossági jelzéseket figyelembe véve a kerületi önkormányzat megváltoztatta korábbi döntését, s végül úgy határozott, hogy a lakosok kényelme és parkolási szokásainak megőrzése érdekében visszaállítja az eredeti szabályokat.

Ezt figyelembe véve tehát egységes övezetet alkot a Szent István körút–Váci út–Lehel út–Dózsa György út–Dráva utca–alsó rakpart által határolt terület. Így az ebben a térségben lakó kerületi lakosok parkolási matrica birtokában ingyenesen parkolhatnak a zóna teljes területén – beleértve az alsó rakpartot –, amennyiben a gépjárműnek az állandó lakcímmel rendelkező kerületi lakos a tulajdonosa vagy az üzembentartója.

A parkolási díjak bevezetése a forgalom szabályozásának eszköze az olyan városrészekben, amelyek rendkívül telítettek, s nem képesek korlátlanul helyet adni a megállni kívánó autósoknak. A XIII. kerületi önkormányzat lakossági várakozási hozzájárulással segíti az itt élő autótulajdonosokat azért, hogy a lakásuk közelében díjfizetés nélkül leállíthassák járművüket.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj