XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/11/05/befejezodott-az-interaktiv-tabla-program-xiii-keruletben/

Témák A-Z

Befejeződött az interaktív tábla program a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2009. november 05. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Az interaktív táblák először 1990 körül a multinacionális vállalatok belső képzésein, majd az egyetemeken jelentek meg. Azután 2002-től Angliában, később több helyen indultak átfogó, a modern eszközre épülő oktatáspolitikai fejlesztési programok. Mára a tantermek alapfelszereltségévé váltak, s világszerte több millió interaktív táblát használnak. A digitális táblák forgalmazása Magyarországon 2003-ban kezdődött.

A XIII. kerületben 2003-ra az internet tantermenkénti bevezetése történt meg, 2009 végére a tervezett három év helyett két év alatt pedig megvalósult az interaktív tábla program. Az első szakaszban 2008 novemberében 6 intézmény 45 aktív tábla csomagot kapott. Idén további 10 intézményegységbe együttesen 74 interaktív tábla került. Az egyenként közel 800 ezer forint értékű mindösszesen 119 komplett táblára, az ezeket használó pedagógusok 30 órás akkreditált képzésére és bútorcserére összesen 111 millió forintot költött az önkormányzat.

Jelenleg a tantermek 46 %-a rendelkezik interaktív táblával, amely az országos (10 %-os) átlag többszöröse. A szaktantermek számát tekintve (145) az ellátottság 100%-os, a tanulócsoportok számát (270 osztály) figyelembe véve 66 %-os.

A digitális tábla szerepe elvitathatatlan: lerombolta azt a virtuális falat, amely az informatika termet a többi osztálytól elválasztotta, és amely addig csak a számítástechnikai termekre korlátozta a számítógép használatot. Leváltható és megtakarítható a több eszközt igénylő korábbi technológiai környezet: az írásvetítő, a diavetítő, a magnó, a televízió és sok szemléltető eszköz.

A Németh László Gimnázium 11, a Berzsenyi Dániel Gimnázium 8, a Pannónia Általános Iskola 9, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola 10, a Vizafogó Tagiskola 6, a Számítástechnikai Általános Iskola 8, a Tomori Pál Tagiskola 4, Gárdonyi Géza Általános Iskola 11, a Herman Ottó Tagiskola 5, a PRIZMA Általános Iskola és Óvoda 2 interaktívtábla-csomagot vesz át.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj