XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/09/16/megujult-eotvos-jozsef-altalanos-iskola/

Témák A-Z

Két nyár alatt újult meg az Eötvös József Általános Iskola a XIII. kerületben

ARCHÍV | 2009. szeptember 16. - Frissítve Városfejlesztési hírek

EötvösDr. Tóth József köszöntőjének kezdetén kiemelte, hogy átadási ünnepség sorozat részeként érkezett az Eötvös József Általános Iskolába. Kifejtette, hogy „az önkormányzat minden esetben megteremti a megfelelő feltételeket az intézmények működéséhez.” Biztosította a jelenlevőket, hogy „jó gazda módjára nem csak a működéshez, hanem a további fejlődéshez szükséges feltételek, anyagiak is rendelkezésre fognak állni a következő évben, így az iskola bútorzata is kiegészülhet a kívánt mértékben.”

2008. márciusban az Önkormányzat megbízásából AVK Zrt. készítette el a Futár utcai Eötvös József Általános Iskola teljes körű felújítására készített javaslatot. A felújításra szükség volt, mert az épület 1986-ban épült, Makk István építész tervei szerint. A rekonstrukció terveit a Zacc Építész Iroda Kft. készítette.

Cserhátiné Gémesi Gyöngyi igazgatónő az 1990-es évre emlékezett: „Már akkor sem egy szabványos építésű lakótelepi intézménybe léptem be. Az iskolát szívesen használták a gyermekek és a pedagógusok, tetszett a szülőknek is. Most a felújítás után különös örömmel kezdhettük meg az idei tanévet, köszönet érte az önkormányzatnak.”

Az iskola 2 szintes, részben magas tetős, belső udvarokkal tagolt. Acél tartószerkezetes könnyűszerkezetes építési rendszerben épült, melynek rendszergazdája a Típus Tervező Intézet volt

Az iskola 25 tanterméből 9 szaktanterem. A könyvtár alapterülete 160 m2. A tornaterem: 536,48 m2. Szeptember 1-jén 17 osztályban 427 tanuló kezdte meg a tanévet, az előző évhez képest 21 fővel nőtt a gyermeklétszám.

A munka nagyságrendjéből adódóan a kivitelezést nem lehetett egy nyári szünet alatt megoldani, ezért a kivitelezést két ütemben történt.

2008-ban elkészültek: az épület bádogos munkái; teljes homlokzati hőszigetelő és klinkertégla burkolat anti-graffiti védelemmel; homlokzati nyílászáró csere; a balesetveszélyes álmennyezet csere; tornatermi vizesblokkok felújítása, műfüves pálya.

2009-ben készülő munkák 280 millió forintot tettek ki. Megtörtént a konyha teljes körű felújítása és tankonyha kialakítása; a belső nyílászárók cseréje; a teljes gépészeti felújítás során a hőközpont az óvodától és bölcsődétől külön mérhetővé vált; a teljes belső elektromos felújítás, teljes padlóburkolat kicserélése, az épület festése, mázolása; és a tornaterem sportpadlójának felújítása az épület akadálymentesítése.

A munkát a Hőszer – Trade Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte meg. Az iskola bútorozása 20 millió Ft-ba került. A kivitelezési munkák rendben, a szerződés mellékletét képező műszaki tartalomnak megfelelően fejeződtek be.

A Pannónia Általános Iskola 2,4 milliárd Ft-os beruházásán kívül 2009-ben 8 iskolában közel 500 millió forint értékben zajlottak felújítások és fejlesztések. Emellett 9 tagóvodában 315 millió Ft értékben folytak építési munkálatok.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj