XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/07/20/epitkeznek-ambrus-utcaban/

Témák A-Z

Építkeznek az Ambrus utcában: 45 lakásos önkormányzati bérház készül

ARCHÍV | 2009. július 20. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Alapkőletétel - Ambrus utca - PolgármesterA XIII. kerületi Önkormányzat a 2006-2010-ig terjedő ciklusban egyedülálló módon 200 bérlakás megépítését tűzte ki célul. Mivel egyre kevesebben tudnak lakást vásárolni, különösen nagy igény van a bérlakásokra. Eddig ebben az időszakban a Lőportár utca 7. alatt készült el egy 54 lakásos épület, a Reitter Ferenc utca 13. alatt pedig egy 30 lakásos bérházat adtunk át a közelmúltban.

– Az eddigi lakásgazdálkodási koncepció helyesnek, elemei korszerűnek bizonyultak, ezért az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy az abban foglaltak szerint végzi tovább munkáját – fogalmazott dr. Tóth József az alapkőletétel alkalmával. A polgármester kiemelte: az összesen 200 lakás tovább javítja az önkormányzati bérlakások minőségi összetételét. A hosszú távú, kiszámítható gazdálkodás érdekében már megkezdődött a 2014-ig és a 2018-ig tartó időszakra vonatkozó lehetséges helyszínek feltérképezése is.

A 45 új lakás az Ambrus utca 6 alatti összesen 1839 négyzetméteres területen épül. A telek geometriai adottságai – kis utcafront, nagy telekmélység – okán az épületek a pince- és a földszinten lesznek összekötve. Az emeleti szinteken gyakorlatilag két önálló, egy udvari és egy utcai beépítéssel lehet, kellő megvilágítású lakásokat kialakítani.

Az épület a tervek szerint 2010. március végére készül el, a lakók jövő év májusában költözhetnek be. Az utcai és udvari tömböket egy a bejárat előcsarnokából átvezető földszinti szárny köti össze. Itt alakítják ki a folyosót és a tárolókat. A pincében 37 gépkocsi-tároló épül, az udvari szinten 9. Az utcai szárny földszint+ 4 emelet + tetőszint kialakítású, 26 lakásból áll. A földszinten egy üzlet és a közös tárolók helyezkednek el. Az udvari szárny földszint + 4 emelet kialakítású, 19 lakásból áll. A földszinti, közvetlen kertkapcsolattal rendelkező lakások mozgássérültek számára is kialakíthatóak. A lakások 32-79 négyzetméteresek lesznek, az átlagos lakásterület erkélyek nélkül 50,6 négyzetméter.

A HÉROSZ Zrt. lakóházat már épített a kerületben, de ez az első eset, hogy a cég generálkivitelezőként működik közre – közölte Zorkóczy Zoltán főmérnök.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj