XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/13kerulet/smartxiii-konferencia-2020/frans-anton-vermast-hollandia/

Témák A-Z

Frans-Anton Vermast – Hollandia

Frans-Anton Vermast, Amsterdam Smart City

Frans-Anton Vermast MBA (1969) 2008 óta Amszterdam smart city stratégiai tanácsadója és nemzetközi smart city nagykövete, valamint az innovációs csapat vezetője a technológiai irodán Amszterdamban, az emberi léptékű metropoliszban és az iCapital 2016 európai innovációs fővárosában.

Nemzetközi szakértő olyan új megoldások és szolgáltatások lehetőségeinek felkutatásában, amelyek a városokat és régióikat befogadó társadalommá és élhetőbbé teszik az emberek számára, ahol kellemesen élhetnek, dolgozhatnak és játszhatnak.

A csaknem 20 év alatt megszerzett stratégiai és széles körű általános ismeretek és tapasztalatok mellett Vermast úr azokra a polgárok elkötelezettségére, valamint irányítási és pénzügyi modellekre specializálódott, melyek megkönnyítik az az önkormányzat, gazdasági és civil szféra, valamint az egyetemek együttműködését.

Fő kérdésnek a „Melyik városban akarunk élni?”-t tartja és állítja, hogy a városok az „ECO rendszerekről és nem az EGO rendszerekről” szólnak. Arra összpontosít, hogy segítse a városokat (digitális) átmenetükben nyílt innovációs platformokon keresztül, valamint a „siló-szemlélet”, azaz az elkülönült, szakterületenkénti tervezés, irányítás integrált szemléletté változtatásában.

„Az innováció maga a cselekvés általi tanulás.” – vallja, ezért Vermast úr megosztja a tanulságokat, hogy más városok ne kövessék el ugyanazokat a hibákat.

Célja a társadalmi innováció és a fenntartható, élhető környezet megteremtése. Az etika, a polgárok bizalmának (vissza-) megszerzése és az adatok tulajdonjoga – ezek a fontos témák, melyekre ő is koncentrál.

Vermast úr nagyon szívesen osztja meg e témákban szerzett tapasztalatait és szívesen tanul másoktól.

Ezenkívül Vermast úr kiterjedt holland, európai és globális ismeretekkel és nagy tapasztalattal rendelkezik számos helyi, regionális és nemzeti kormány munkájának elősegítésében Európában, a Közel-Keleten, a Kínai Népköztársaságban, Tajvanon, Dél-Koreában, Malajziában, Szingapúrban, Indonéziában, és gyakran látogat Ausztráliába.

Ezenkívül a magánszektor is rendszeresen kikéri Vermast úr véleményét és tanácsát.

Vermast úr zsűritag volt a 2018-as európai innovációs főváros programban.

Vendégelőadó a Leideni Egyetemen és a Nijmegeni Radboud Egyetemen, valamint vendégelőadó a Hágai ​​és a HAN-i Alkalmazott Tudományok Egyetemein. Vermast úr tapasztalattal rendelkezik mind nemzeti, mind nemzetközi szakképzésben, valamint önkéntesként a politikai pártoknál.

Vermast úr egyúttal a konferenciák, stratégiai foglalkozások és workshopok keresett segítője, moderátora.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj