XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/rendelet/2012-13/

Témák A-Z

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2012. (IV. 16.) önkormányzati rendelete

a lakosság önszerveződő közösségei, valamint a kerületi lakosok közösségi célú igényeinek teljesítését vállaló civil szervezetek és az egyházak támogatásáról

Aktuális változat

Időállapot váltás


Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2012. (IV. 16.) önkormányzati rendelete

a lakosság önszerveződő közösségei, valamint a kerületi lakosok közösségi célú igényeinek teljesítését vállaló civil szervezetek és az egyházak támogatásáról

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi társadalom demokratizálódásának fontos részének tekinti az önszerveződő lakossági közösségeket. Az Önkormányzat elismeri, megbecsüli és támogatja a civil szervezeteket. Tiszteletben tartja a szervezetek önállóságát és a közügyekben való részvételi jogát. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az együttműködés elősegítése céljából, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdése szerinti feladatkörében eljárva az alábbiakat rendeli el.

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya alá tartoznak:

a) a lelkiismereti és vallásszabadságról szóló 2011. évi C. törvény rendelkezései alapján egyháznak minősülő szervezetek,

b) az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó civil szervezetek, jogi személyiséggel nem rendelkező, közérdekű tevékenységet folytató közösségek, civil társaságok, a pártok és a munkaadói, illetve a munkavállalói szervezetek, biztosító egyesületek kivételével.

(2) Az (1) bekezdésben felsoroltak (továbbiakban: szervezetek) akkor tartoznak e rendelet hatálya alá, ha:

a) bejegyzett székhelyük a XIII. kerület közigazgatási területén van, vagy

b) bejegyzett országos vagy regionális szervezetük a XIII. kerület igazgatási területén szervezeti egységgel rendelkezik, vagy

c) tevékenységüket kizárólag vagy elsősorban a XIII. kerületi lakosság érdekében végzik.

Az együttműködés formái

2. § (1) Az Önkormányzat feladatai körében együttműködik a helyi önszerveződő közösségekkel. A rendelet céljának megvalósítása érdekében támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyekre a lakosság bármely jellegű szükségletei igazságosabb, hatékonyabb, racionálisabb kielégítése érdekében kerül sor. Előmozdítja és ápolja az együttműködés minden más formáját, amely értékhordozó és közösségteremtő funkciókat hordoz.

(2) Az Önkormányzat évente két alkalommal tájékoztatást ad a szervezetek számára a tevékenységüket érintő önkormányzati munkáról, megadja a kért információt.

(3) Az Önkormányzat elismeri a XIII. kerületi Civil Kerekasztal munkáját, együttműködik vele, és előzetes véleményezésre megküldi számára a tevékenységét érintő önkormányzati koncepciókat, rendelet-tervezeteket.

(4) A Képviselő-testület civil ügyekről döntő bizottsága évente egyszer, április 30-ig dönt a Civil Vándordíj odaítéléséről. A díj 100.000 Ft pénzjutalommal és vándorserleggel jár együtt.

Az odaítélés feltételei:

a) a szervezet legalább 5 éve folyamatosan működik és XIII. kerületi tevékenységet végez,

b) nem lehet köztartozása,

c) 3 éven belül ugyanannak a szervezetnek nem adható a díj.

Az elbírálásban az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum és a XIII. kerületi Civil Kerekasztal vezetője vesz részt.

(5) Az Önkormányzat támogatja, hogy a szervezetek közreműködjenek önkormányzati feladatok ellátásában.

Támogatási célok

3. § (1) Az 1. § feltételeinek megfelelő szervezet a működéséhez és az alábbi tevékenységek végzéséhez kaphat támogatást:

a) egészségügyi, szociális, karitatív tevékenység, egészséges életmód elősegítése,

b) nevelés, oktatás,

c) kulturális, közművelődési, művészeti és sporttevékenység,

d) közbiztonság, közlekedésbiztonság javítása,

e) munkanélküliek segítése,

f) fogyatékosok támogatása,

g) zöldprogram, városépítés, környezetvédelem, műemlékvédelem,

h) az Önkormányzat feladatkörébe tartozó más közösségi tevékenység.

(2) Nem adható támogatás:

a) üzleti és gazdasági tevékenység elősegítéséhez,

b) olyan szervezetnek, amely országgyűlési vagy önkormányzati választáson jelöltet állít, illetve pártot közvetlen támogatásban részesít,

c) olyan szervezetnek, amely éves beszámolóját és – közhasznú szervezet esetében – a közhasznúsági mellékletét nem helyezte letétbe a 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése szerint.

A pályázati eljárás

4. § (1) Az Önkormányzat minden évben pályázatot ír ki az 1. §-ban meghatározott szervezetek számára, és az éves költségvetéséről szóló rendeletében határozza meg a pályázati keretet.

(2) A pályázat kiírását a civil ügyekről döntő bizottság készíti elő.

(3) Az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum javaslata alapján, a civil ügyekről döntő bizottság dönt a támogatások odaítéléséről. Az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum tagjai: a kapcsolattartásért felelős alpolgármester, a Képviselő-testület civil és jogi ügyeiről döntő bizottságok elnökei, az aljegyző és a Civil Kerekasztal vezetője.

(4) A pályázat kiírására a költségvetési rendelet elfogadását követően kerül sor.

(5) A pályázati kiírást az Önkormányzat hirdetőtábláján ki kell függeszteni és nyilvánosságra kell hozni az Önkormányzat lapjában, internetes honlapján és a kerületi kábeltelevízióban.

(6) Abban az esetben, ha az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum a pályázatok elbírálása során nem használja fel a rendelkezésére álló összeget, akkor a fennmaradó összegre új pályázat írható ki. Az év közbeni pályázatok esetén a pályázati feltételek és az eljárási szabályok változatlanok.

5. § (1) A pályázatokat a kiírástól számított 30 napon belül kell benyújtani. A pályázatokat pályázati adatlapon a Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal 1139 Budapest XIII. kerület, Béke tér 1. címre, „Civil pályázat” feltüntetéssel kell benyújtani.

(2) A hiányosan, vagy nem megfelelően benyújtott pályázatok esetén a pályáztató – 5 napos határidő megjelölésével – hiánypótlásra biztosít lehetőséget.

(3) Érvénytelen a pályázat akkor, ha a pályázó nem felel meg az 1. §-ban és a 3. §-ban előírt feltételeknek, vagy ha a hiánypótlásra nyitva álló határidő eredménytelenül telik el.

6. § (1) Az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum munkáját a jegyző által kijelölt civil referens segíti. További feladata:

a) a kérelmek nyilvántartása,

b) hiánypótlásra való felhívás,

c) a kérelmek előkészítése a pályázati döntésre,

d) a szerződések ügyintézése.

(2) A pályázatok elbírálásának határideje a pályázati kiírás szerinti benyújtási határidő lejártát követő legfeljebb 30. nap.

(3) A pályázókat a döntés meghozatalától számított 15 napon belül értesíteni kell a pályázat eredményéről. A pályázat nyertesének az értesítéssel együtt a támogatási szerződést is meg kell küldeni.

(4) A pályázat nyerteseit – a szervezet és az összeg megjelölésével – az Önkormányzat honlapján közzé kell tenni.

(5) A közpénzekből nyújtott állami támogatások fokozottabb átláthatóságával összefüggésben hozott jogszabályokban előírt közzétételi kötelezettségnek a civil referens köteles eleget tenni.

7. § (1) A támogatásban részesített szervezet, az elnyert összeg felhasználásáról, a megállapodás szerinti tartalommal, a következő év január 15-ig, büntetőjogi felelősségének tudatában aláírt elszámolási kötelezettséggel tartozik.

(2) Ismételten pályázó szervezet támogatást csak akkor kaphat, ha az előző pályázatban elnyert támogatás összegével kapcsolatos elszámolási kötelezettségének maradéktalanul és határidőre eleget tett.

8. § (1) A támogatás rendeltetésszerű felhasználásának ellenőrzése a civil referens feladata.

(2) A támogatások felhasználásáról és az elszámolás tapasztalatairól, a civil ügyekért felelős alpolgármester évente egy alkalommal beszámol a civil ügyekről döntő bizottságnak.

Átmeneti és záró rendelkezések

9. § (1) Ez a rendelet 2012. július 1-jén lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a lakosság önszerveződő közösségei, valamint a kerületi lakosok közösségi célú igényeinek teljesítését vállaló más szervezetek támogatásáról szóló 38/2007. (XI. 20.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet.

(3) Ez a rendelet az Európai Parlament és a Tanács belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK tanácsi irányelvnek való megfelelést szolgálja.

Dr. Prehlik Lajos s. k.

Dr. Tóth József s. k.

jegyző

polgármester

1. függelék a 13/2012. (IV. 16.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelethez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az

……………………….évi

önkormányzati költségvetésben jóváhagyott, az egyházak, a társadalmi és civil szervezetek támogatására fordítható összeget pályázat útján kívánja odaítélni.

Támogatási célok:

a) egészségügyi, szociális, karitatív tevékenység, egészséges életmód elősegítése,

b) nevelés, oktatás,

c) kulturális, közművelődési, művészeti és sporttevékenység,

d) közbiztonság, közlekedésbiztonság javítása,

e) munkanélküliek segítése,

f) fogyatékosok támogatása,

g) zöldprogram, városépítés, környezetvédelem, műemlékvédelem,

h) az Önkormányzat feladatkörébe tartozó más közösségi tevékenység.

Pályázhatnak azok az egyházak és civil szervezetek, egyéb közösségek amelyek:

a) bejegyzett székhelye a XIII. kerület közigazgatási területén van, vagy

b) bejegyzett országos, vagy regionális szervezete a XIII. kerület igazgatási területén önálló szervezeti egységgel rendelkezik, vagy

c) tevékenységét kizárólag, vagy elsősorban a XIII. kerületi lakosság érdekében végzik és

d) nyilvántartásba vétel céljából bejelentkeztek az Önkormányzathoz.

Azok a pályázók, akik korábban önkormányzati támogatásban részesültek, csak a beszámolási kötelezettségük teljesítése után nyújthatnak be újabb pályázatot.

Nem adható támogatás:

a) üzleti és gazdasági tevékenység elősegítéséhez,

b) olyan szervezetnek, amely országgyűlési vagy önkormányzati választáson jelöltet állít, illetve pártot közvetlen támogatásban részesít,

c) olyan szervezetnek, amely éves beszámolóját és – közhasznú szervezet esetében – közhasznúsági mellékletét nem helyezte letétbe a 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése szerint.

A pályázathoz mellékelni kell:

a) a pályázati adatlapot,

b) egyház esetében a nyilvántartásba vételt igazoló, illetve az egyház képviselőjét képviseletre jogosító okiratot,

c) intézmény esetén az alapító okiratot,

d) egyéb pályázó esetében a létezését és céljának megfelelő folyamatos működését igazoló iratot,

e) a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a törvénynek megfelelően az éves beszámolóját, és közhasznúság esetében a közhasznúsági mellékletet is letétbe helyezte,

f) a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy országgyűlési és önkormányzati választáson nem állított jelöltet.

A pályázat beadási határideje:

………………………………………………………………………..

Beadási cím: Budapest XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal, 1139 Budapest XIII. kerület, Béke tér 1., „Civil pályázat” megjelöléssel.

Pályázni pályázati adatlapon kell, mely a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáján térítésmentesen vehető át, vagy letölthető a www.budapest13.hu honlapról.

A pályázat elbírálásának határideje:

……………………………………………………………………

A pályázó a támogatásként kapott összeg vonatkozásában legkésőbb a következő év január 15-ig, büntetőjogi felelősségének tudatában, aláírásával igazolt beszámolóban tájékoztatni köteles a támogatást nyújtót az elnyert összeg felhasználásáról.

Budapest,

…………..év

…………………….hó

…………..nap

 

 

Dr. Tóth József

 

polgármester

2. függelék a 13/2012. (IV. 16.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelethez

PÁLYÁZATI ADATLAP

a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzattól igényelt támogatáshoz

A pályázó szervezet neve:……………………………………………………………………………………………..

Székhelye:……………………………………………………………………………………………………………………

Web elérhetősége:……………………………………………………………………..………..

Levelezési címe:…………………………………………………………………………………………………………..

E-mail címe:…………………………………………………………………………………………………………………

Bírósági bejegyzés száma:……………………………………………………………………………………………..

Adószáma:…………………………………………………………………………………………………………………..

A pályázó szervezet pénzintézeti számlaszáma:………………………………………………………………..

A szervezet kapcsolattartójának neve:……………………………………………………………………………..

Telefon, fax:……………………………………………, mobiltelefon: ……………………………………………..

Milyen jogcímen kapcsolódik a XIII. kerülethez?…………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Korábban támogatott tevékenység folytatásához igényli-e az összeget?

IGEN

NEM

A felhasználás célja:……………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Kijelentem, hogy az önkormányzati nyilvántartásba vétel óta a szervezet adataiban változás nem történt, illetve a módosításokat bejelentettem.

A támogatott tevékenység összege:…………………………………………………………………………………

 

ebből saját erő:……………………………………………………………………………………………..

 

más pályázati, illetve egyéb forrás:…………………………………………………………………

 

 

igényelt összeg:……………………………………………………………………………

 

Egyéb megjegyzés:

 

 

 

Budapest,

………………év

…………………………….hó

………….nap

 

…………………….

 

a pályázó aláírása

 

 

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2012. (IV. 16.) önkormányzati rendelete

a lakosság önszerveződő közösségei, valamint a kerületi lakosok közösségi célú igényeinek teljesítését vállaló civil szervezetek és az egyházak támogatásáról

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi társadalom demokratizálódásának fontos részének tekinti az önszerveződő lakossági közösségeket. Az Önkormányzat elismeri, megbecsüli és támogatja a civil szervezeteket. Tiszteletben tartja a szervezetek önállóságát és a közügyekben való részvételi jogát. Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az együttműködés elősegítése céljából, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdése szerinti feladatkörében eljárva az alábbiakat rendeli el.

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya alá tartoznak:

a) a lelkiismereti és vallásszabadságról szóló 2011. évi C. törvény rendelkezései alapján egyháznak minősülő szervezetek,

b) az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozókra.1

(2) Az (1) bekezdésben felsoroltak (továbbiakban: szervezetek) akkor tartoznak e rendelet hatálya alá, ha:

a) bejegyzett székhelyük a XIII. kerület közigazgatási területén van, vagy

b) bejegyzett országos vagy regionális szervezetük a XIII. kerület igazgatási területén szervezeti egységgel rendelkezik, vagy

c) tevékenységüket kizárólag vagy elsősorban a XIII. kerületi lakosság érdekében végzik.

Az együttműködés formái

2. § (1) Az Önkormányzat feladatai körében együttműködik a helyi önszerveződő közösségekkel. A rendelet céljának megvalósítása érdekében támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyekre a lakosság bármely jellegű szükségletei igazságosabb, hatékonyabb, racionálisabb kielégítése érdekében kerül sor. Előmozdítja és ápolja az együttműködés minden más formáját, amely értékhordozó és közösségteremtő funkciókat hordoz.

(2) Az Önkormányzat évente két alkalommal tájékoztatást ad a szervezetek számára a tevékenységüket érintő önkormányzati munkáról, megadja a kért információt.

(3) Az Önkormányzat elismeri a XIII. kerületi Civil Kerekasztal munkáját, együttműködik vele, és előzetes véleményezésre megküldi számára a tevékenységét érintő önkormányzati koncepciókat, rendelet-tervezeteket.

(4) A Képviselő-testület civil ügyekről döntő bizottsága évente egyszer, április 30-ig dönt a Civil Vándordíj odaítéléséről. A díj 100.000 Ft pénzjutalommal és vándorserleggel jár együtt.

Az odaítélés feltételei:

a) a szervezet legalább 5 éve folyamatosan működik és XIII. kerületi tevékenységet végez,

b) nem lehet köztartozása,

c) 3 éven belül ugyanannak a szervezetnek nem adható a díj.

Az elbírálásban az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum és a XIII. kerületi Civil Kerekasztal vezetője vesz részt.

(5) Az Önkormányzat támogatja, hogy a szervezetek közreműködjenek önkormányzati feladatok ellátásában.

Támogatási célok

3. § (1) Az 1. § feltételeinek megfelelő szervezet a működéséhez és az alábbi tevékenységek végzéséhez kaphat támogatást:

a) egészségügyi, szociális, karitatív tevékenység, egészséges életmód elősegítése,

b) nevelés, oktatás,

c) kulturális, közművelődési, művészeti és sporttevékenység,

d) közbiztonság, közlekedésbiztonság javítása,

e) munkanélküliek segítése,

f) fogyatékosok támogatása,

g) zöldprogram, városépítés, környezetvédelem, közterület gondozása, műemlékvédelem,2

h) az Önkormányzat feladatkörébe tartozó más közösségi tevékenység.

(2) Nem adható támogatás:

a) üzleti és gazdasági tevékenység elősegítéséhez,

b) olyan szervezetnek, amely országgyűlési vagy önkormányzati választáson jelöltet állít, illetve pártot közvetlen támogatásban részesít,

c) olyan szervezetnek, amely éves beszámolóját és – közhasznú szervezet esetében – a közhasznúsági mellékletét nem helyezte letétbe a 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése szerint.

A pályázati eljárás

4. § (1) Az Önkormányzat minden évben pályázatot ír ki az 1. §-ban meghatározott szervezetek számára, és az éves költségvetéséről szóló rendeletében határozza meg a pályázati keretet.

(2) A pályázat kiírásának előkészítésére a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 14.) önkormányzati rendelet 2. mellékletének rendelkezése az irányadó.3

(3) A pályázatokról való döntésre az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum javaslata alapján, a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2011. (I. 14.) önkormányzati rendelet 2. mellékletének rendelkezése az irányadó. Az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum tagjai: a kapcsolattartásért felelős alpolgármester, a Képviselő-testület civil és jogi ügyeiről döntő bizottságok elnökei, az aljegyző és a Civil Kerekasztal vezetője.4

(4) A pályázat kiírására a költségvetési rendelet elfogadását követően kerül sor.

(5) A pályázati kiírást az Önkormányzat hirdetőtábláján ki kell függeszteni és nyilvánosságra kell hozni az Önkormányzat lapjában, internetes honlapján és a kerületi kábeltelevízióban.

(6) Abban az esetben, ha az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum a pályázatok elbírálása során nem használja fel a rendelkezésére álló összeget, akkor a fennmaradó összegre új pályázat írható ki. Az év közbeni pályázatok esetén a pályázati feltételek és az eljárási szabályok változatlanok.

5. § (1) A pályázatokat a kiírástól számított 30 napon belül kell benyújtani. A pályázatokat pályázati adatlapon a Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal 1139 Budapest XIII. kerület, Béke tér 1. címre, „Civil pályázat” feltüntetéssel kell benyújtani.

(2) A hiányosan, vagy nem megfelelően benyújtott pályázatok esetén a pályáztató – 5 napos határidő megjelölésével – hiánypótlásra biztosít lehetőséget.

(3) Érvénytelen a pályázat akkor, ha a pályázó nem felel meg az 1. §-ban és a 3. §-ban előírt feltételeknek, vagy ha a hiánypótlásra nyitva álló határidő eredménytelenül telik el.

6. § (1) Az Egyházi és Civil Szervezetek Pályáztatását Végző Fórum munkáját a jegyző által kijelölt civil referens segíti. További feladata:

a) a kérelmek nyilvántartása,

b) hiánypótlásra való felhívás,

c) a kérelmek előkészítése a pályázati döntésre,

d) a szerződések ügyintézése.

(2) A pályázatok elbírálásának határideje a pályázati kiírás szerinti benyújtási határidő lejártát követő legfeljebb 30. nap.

(3) A pályázókat a döntés meghozatalától számított 15 napon belül értesíteni kell a pályázat eredményéről. A pályázat nyertesének az értesítéssel együtt a támogatási szerződést is meg kell küldeni.

(4) A pályázat nyerteseit – a szervezet és az összeg megjelölésével – az Önkormányzat honlapján közzé kell tenni.

(5) A közpénzekből nyújtott állami támogatások fokozottabb átláthatóságával összefüggésben hozott jogszabályokban előírt közzétételi kötelezettségnek a civil referens köteles eleget tenni.

7. § (1) A támogatásban részesített szervezet, az elnyert összeg felhasználásáról, a megállapodás szerinti tartalommal, a következő év január 15-ig, büntetőjogi felelősségének tudatában aláírt elszámolási kötelezettséggel tartozik.

(2) Ismételten pályázó szervezet támogatást csak akkor kaphat, ha az előző pályázatban elnyert támogatás összegével kapcsolatos elszámolási kötelezettségének maradéktalanul és határidőre eleget tett.

8. § (1) A támogatás rendeltetésszerű felhasználásának ellenőrzése a civil referens feladata.

(2) A támogatások felhasználásáról és az elszámolás tapasztalatairól, a civil ügyekért felelős alpolgármester évente egy alkalommal beszámol a civil ügyekről döntő bizottságnak.

Átmeneti és záró rendelkezések

9. § (1) Ez a rendelet 2012. július 1-jén lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a lakosság önszerveződő közösségei, valamint a kerületi lakosok közösségi célú igényeinek teljesítését vállaló más szervezetek támogatásáról szóló 38/2007. (XI. 20.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet.

(3) Ez a rendelet az Európai Parlament és a Tanács belső piaci szolgáltatásokról szóló 2006/123/EK tanácsi irányelvnek való megfelelést szolgálja.

Dr. Prehlik Lajos s. k. Dr. Tóth József s. k.
jegyző polgármester

1. függelék a 13/2012. (IV. 16.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelethez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az ……………………….évi
önkormányzati költségvetésben jóváhagyott, az egyházak, a társadalmi és civil szervezetek támogatására fordítható összeget pályázat útján kívánja odaítélni.

Támogatási célok:

a) egészségügyi, szociális, karitatív tevékenység, egészséges életmód elősegítése,

b) nevelés, oktatás,

c) kulturális, közművelődési, művészeti és sporttevékenység,

d) közbiztonság, közlekedésbiztonság javítása,

e) munkanélküliek segítése,

f) fogyatékosok támogatása,

g) zöldprogram, városépítés, környezetvédelem, műemlékvédelem,

h) az Önkormányzat feladatkörébe tartozó más közösségi tevékenység.

Pályázhatnak azok az egyházak és civil szervezetek, egyéb közösségek amelyek:

a) bejegyzett székhelye a XIII. kerület közigazgatási területén van, vagy

b) bejegyzett országos, vagy regionális szervezete a XIII. kerület igazgatási területén önálló szervezeti egységgel rendelkezik, vagy

c) tevékenységét kizárólag, vagy elsősorban a XIII. kerületi lakosság érdekében végzik és

d) nyilvántartásba vétel céljából bejelentkeztek az Önkormányzathoz.

Azok a pályázók, akik korábban önkormányzati támogatásban részesültek, csak a beszámolási kötelezettségük teljesítése után nyújthatnak be újabb pályázatot.

Nem adható támogatás:

a) üzleti és gazdasági tevékenység elősegítéséhez,

b) olyan szervezetnek, amely országgyűlési vagy önkormányzati választáson jelöltet állít, illetve pártot közvetlen támogatásban részesít,

c) olyan szervezetnek, amely éves beszámolóját és – közhasznú szervezet esetében – közhasznúsági mellékletét nem helyezte letétbe a 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése szerint.

A pályázathoz mellékelni kell:

a) a pályázati adatlapot,

b) egyház esetében a nyilvántartásba vételt igazoló, illetve az egyház képviselőjét képviseletre jogosító okiratot,

c) intézmény esetén az alapító okiratot,

d) egyéb pályázó esetében a létezését és céljának megfelelő folyamatos működését igazoló iratot,

e) a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a törvénynek megfelelően az éves beszámolóját, és közhasznúság esetében a közhasznúsági mellékletet is letétbe helyezte,

f) a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy országgyűlési és önkormányzati választáson nem állított jelöltet.

A pályázat beadási határideje: ………………………………………………………………………..

Beadási cím: Budapest XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal, 1139 Budapest XIII. kerület, Béke tér 1., „Civil pályázat” megjelöléssel.

Pályázni pályázati adatlapon kell, mely a XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáján térítésmentesen vehető át, vagy letölthető a www.budapest13.hu honlapról.

A pályázat elbírálásának határideje: ……………………………………………………………………

A pályázó a támogatásként kapott összeg vonatkozásában legkésőbb a következő év január 15-ig, büntetőjogi felelősségének tudatában, aláírásával igazolt beszámolóban tájékoztatni köteles a támogatást nyújtót az elnyert összeg felhasználásáról.

Budapest, …………..év …………………….hó …………..nap
Dr. Tóth József
polgármester

2. függelék a 13/2012. (IV. 16.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelethez

PÁLYÁZATI ADATLAP

a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzattól igényelt támogatáshoz

A pályázó szervezet neve:……………………………………………………………………………………………..
Székhelye:……………………………………………………………………………………………………………………
Web elérhetősége:……………………………………………………………………..………..
Levelezési címe:…………………………………………………………………………………………………………..
E-mail címe:…………………………………………………………………………………………………………………
Bírósági bejegyzés száma:……………………………………………………………………………………………..
Adószáma:…………………………………………………………………………………………………………………..
A pályázó szervezet pénzintézeti számlaszáma:………………………………………………………………..
A szervezet kapcsolattartójának neve:……………………………………………………………………………..
Telefon, fax:……………………………………………, mobiltelefon: ……………………………………………..
Milyen jogcímen kapcsolódik a XIII. kerülethez?…………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
Korábban támogatott tevékenység folytatásához igényli-e az összeget? IGEN NEM
A felhasználás célja:……………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
Kijelentem, hogy az önkormányzati nyilvántartásba vétel óta a szervezet adataiban változás nem történt, illetve a módosításokat bejelentettem.
A támogatott tevékenység összege:…………………………………………………………………………………
ebből saját erő:……………………………………………………………………………………………..
más pályázati, illetve egyéb forrás:…………………………………………………………………
igényelt összeg:……………………………………………………………………………
Egyéb megjegyzés:
Budapest, ………………év …………………………….hó ………….nap
…………………….
a pályázó aláírása

1
A pontot az 56/2012. (XII. 18.) önkormányzati rendelet 1. §-a módosította; a rendelkezés 2013. január 1-jével hatályos.
2
A pontot az 56/2012. (XII. 18.) önkormányzati rendelet 2. §-a módosította; a rendelkezés 2013. január 1-jével hatályos.
3
A bekezdést az 56/2012. (XII. 18.) önkormányzati rendelet 3. §-a módosította; a rendelkezés 2013. január 1-jével hatályos.
4
A bekezdést az 56/2012. (XII. 18.) önkormányzati rendelet 4. §-a módosította; a rendelkezés 2013. január 1-jével hatályos.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj