XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/rendelet/2009-31/

Témák A-Z

31/2009. (XI. 13.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

Budapest, XIII. kerület Esztergomi út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca - Róbert Károly körút - Dagály utca által határolt terület szabályozása érdekében a Budapest, XIII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 56/2001. (XII. 20.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet módosításáról

Aktuális változat

Időállapot váltás


31/2009. (XI. 13.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

Budapest, XIII. kerület Esztergomi út – Róbert Károly körút – Népfürdő utca – Róbert Károly körút – Dagály utca által határolt terület szabályozása érdekében a Budapest, XIII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 56/2001. (XII. 20.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet módosításáról

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 63/A § a) pontjában és a 65/A § (2) bekezdésében, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) 6. § (3) bekezdés és a 7. § (3) bekezdés c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján az 56/2001. (XII. 20.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet (továbbiakban: KVSZ) módosítására az alábbi rendeletet alkotja (továbbiakban: rendelet):

A KSZT területi hatálya

1. § (1) Jelen rendelet 1. számú mellékletét a Budapest, XIII. kerület Esztergomi út – Róbert Károly körút – Népfürdő utca – Róbert Károly körút – Dagály utca által határolt területre vonatkozó szabályozási tervlap, 2. számú mellékletét az ugyanezen területre vonatkozó kiegészítő előírások képezik.

Jelen rendelet 1. számú melléklete egyben a KVSZ 7.a./20. számú melléklete, illetőleg a 2. számú melléklete a KVSZ 7.b./20. számú melléklete.

(2) A Kerületi Szabályozási Terv (a továbbiakban KSZT) területi hatályát az 1. számú melléklet rögzíti.

Záró rendelkezések

2. § (1) Jelen rendelet 2009. november 30-án lép hatályba.

(2) A rendelet előírásait a hatálybalépését követően indított ügyekben kell alkalmazni.

(3) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 56/2001. (XII. 20.) számú, a Budapest Főváros XIII. kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló rendelete 2. számú melléklete a jelen rendelet 3. számú melléklete szerint, és a 3.b. számú melléklete jelen rendelet 4. számú melléklete szerint módosul.

Dr. Prehlik Lajos s. k. Dr. Tóth József s. k.
jegyző polgármester

1. számú melléklet a 31/2009. (XI. 13.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelethez a KVSZ 7.a/20 számú mellékletét képező Szabályozási tervlap

2. számú melléklet a 31/2009. (XI. 13.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelethez, a KVSZ 7.b/20. számú melléklete

Kiegészítő rendelkezések a Budapest, XIII. kerület Esztergomi út – Róbert Károly körút – Népfürdő utca – Róbert Károly körút – Dagály utca által határolt terület Kerületi Szabályozási Tervéhez

I. A Szabályozási Tervlap szabályozási elemei

1. A KVSZ 7.a./20. számú melléklet szerinti Szabályozási Tervlap kötelezően betartandó szabályozási elemei:

a) építési övezet, övezet jele,

b) építési övezet, övezet határa,

c) kötelező megszüntető jel,

d) terepszint alatti építési hely határa,

e) feltétel teljesítése esetén terepszint alatti építési hely,

f) védendő faegyed, fasor.

2. A KVSZ 7.a./20. számú melléklet szerinti Szabályozási Tervlap más jogszabályban meghatározott szabályozási elemei:

a) 120 kV-os távvezeték biztonsági övezete,

b) Népfürdő utca a BVKSZ-ben városképi szempontból kiemelt útvonal,

c) a terv hatálya alá tartozó terület a BVKSZ-ben a városkép szempontjából kiemelt terület.

II. A Szabályozási Terv kiegészítő rendelkezései

1. A közterületek kialakítására vonatkozó rendelkezések

1.1. A közpark területén kijelölt terepszint alatti építési helyen mélygarázs létesíthető. A terepszint alatti beépítés bruttó alapterülete nem lehet nagyobb a közpark övezet 20%-ánál, tehát 2790 m2-nél.

1.2. A feltétel teljesüléséhez kötött építési hely csak abban az esetben építhető be, ha az itt haladó NÁ 600-as középnyomású gázvezeték kiváltásra kerül.

1.3. Közhasználatú mélygarázs esetén

1.3.1. a labdapályát legalább a jelenlegi méretben vissza kell állítani,

1.3.2. az építési hely fölött a földtakarás 80 cm-nél vastagabb termőrétegű legyen háromszintes növényállomány telepítésével.

1.4. A mélygarázs közúti kapcsolata kizárólag a szervizútról biztosítható olyan módon, hogy az a meglévő lakóépületek számára új környezeti terhelést ne okozzon.

1.5. A közutak szabályozási szélessége:

Róbert Károly krt. min. 44 m,
az Esztergomi útnál tervezett fel- és lehajtónál 70 m
Róbert Károly krt. (lakóutca) 12 m
Népfürdő utca 24 m (meglévő)
Esztergomi út jellemzően 35 m, de min. 26 m.

2. Közművek

2.1. A 120 kV-os távvezeték biztonsága övezetét a földkábelbe helyezés időpontjáig biztosítani kell.

2.2. A vezetéket legkésőbb az esedékes felújításakor földkábellel ki kell váltani.

2.3. A közpark területen haladó ø 800 vízvezeték védőövezete a vezetéktől számított 7-7 m, az NA 600 középnyomású gázvezeték biztonsága sávja a vezetéktől számított 5-5 m.

3. Zöldfelületek

3.1. Az Esztergomi út elválasztott sávú átépítése, illetve az út alatt új szennyvíz-főgyűjtő létesítése csak a meglévő út menti fasor megtartásával, illetve a fennmaradásához szükséges élettér biztosításával történhet. A fasor hiányzó elemeinek pótlását, illetve az új pálya melletti kísérő fásítást a megvalósítás részeként kell elvégezni.

3.2. Az út és közműépítések, illetve a közpark területén a mélygarázs építése során a meglévő fákat csak a legszükségesebb mértékben szabad kivágni és a kivágott fákat a vonatkozó jogszabályok szerint az ingatlanon belül pótolni kell.

4. Környezetvédelem

4.1. Terepszint alatti építmények a talajvíz szabad áramlását biztosító műszaki megoldással létesíthetők.

4.2. A mélygarázs szellőző berendezéseinek légszennyezőanyag kibocsátási magasságát a környezetvédelmi engedélyben meghatározott módon kell kialakítani.

4.3. A mélygarázs-szellőző gépészeti berendezéseinek üzemi zajkibocsátását és a berendezés elhelyezését úgy kell megválasztani, hogy az üzemi zajterhelés szintje a jogszabályban a lakóövezetre vonatkozóan előírt határértékeknek megfeleljen.

5. Örökségvédelem

A terület régészeti érdekű terület, ahol földmunka csak régészeti megfigyelés mellett végezhető.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj