XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/hirdetmeny/2014-evi-kornyezetvedelmi-palyazat/

Témák A-Z

2014. évi környezetvédelmi pályázat

Pályázati kiírás XIII. kerületi környezetvédelmi pályázatra

A Környezetvédelmi Alap létrehozásáról és működtetéséről szóló 34/2007. (X. 25.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet 5. § (1) bekezdés b) pontja alapján a képviselő-testület Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság) nyilvános pályázatot hirdet környezetvédelmi támogatás elnyerésére.

A pályázat célja a kerület környezetvédelmi problémáinak megoldását, környezet- és természetvédelmi céljainak megvalósítását elősegítő tevékenységek támogatása.

A pályázat kiíráskor rendelkezésre álló keretösszege: 5 000 000 Ft.

A pályázat kihirdetésének napja: 2014. március 14.

A támogatási keretből az alábbiakra lehet pályázni:

a) a XIII. kerületben környezetvédelmi, klímavédelmi tevékenységet folytató civil szervezetek projektjeinek támogatására,

b) társasházak kapubejáróiról, földszinti homlokzatairól graffitik és plakátok eltávolításának, és egyidejűleg a homlokzat antigraffiti védőréteggel történő ellátásának támogatására,

c) társasházak magánterületén zöldfelületi kertek kialakításának támogatására,

d) társasházak, családi házak kertjében, zöldudvarán csapadékvíz gyűjtéséhez és öntözési célú felhasználásához, illetve komposztáláshoz szükséges eszközök beszerzésének támogatására,

e) a kerületben lévő lakóingatlanokban megújuló energiaforrások alkalmazásának, épületek hőszigetelésének támogatására (pl. napkollektoros rendszer tervezésének támogatása, a témához kapcsolódó központi pályázathoz szükséges önrészhez való hozzájárulás).

Pályázati feltételek

Pályázni jogosultak

1. Az a) téma esetében a kerületben környezetvédelmi, klímavédelmi tevékenységet folytató társadalmi szervezetek, közösségek.

2. A b) – d) témák esetében a kerületben lévő társasházak, lakásszövetkezetek.

3. Az e) téma esetében a kerületben lévő társasházak, lakásszövetkezetek, valamint a kerületben állandó lakóhellyel rendelkező magánszemélyek – saját tulajdonú, a kerület közigazgatási területén lévő lakóingatlan fejlesztésére.

A pályázattal elnyerhető támogatás

– formája: vissza nem térítendő pénzbeli támogatás.

– mértéke: a beruházás, illetve központi pályázathoz szükséges önerő legfeljebb 100%-a.

– a pályázható összeg:

az a) téma esetében 100 000 – 500 000 Ft,

a b) – e) témák esetében 50 000 – 300 000 Ft.

Nem nyújtható támogatás annak a pályázónak, amely ellen felszámolási vagy csődeljárás indult, vagy a kerületi Környezetvédelmi Alapból vagy más önkormányzati forrásból korábban már támogatásban részesült és a megállapodást nem az abban foglaltak szerint teljesítette.

A támogatás egyszeri lehet, és működési célra nem nyújtható. Egy pályázó csak egy témában részesülhet támogatásban, pályázni többféle támogatásra is lehet.

Az Önkormányzat a pályázat nyertesének a támogatási összeget a támogatási cél megvalósulását követően, a benyújtott számlák alapján utalja át.

A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje

A pályázatnak tartalmaznia kell:

– a pályázó adatait;

– a támogatandó tevékenység részletes leírását és költségvetését;

– a pályázati összeget;

– az esetleges önrész összegét.

A pályázathoz mellékelni kell (a pályázat jellegétől függően):

– a kitöltött adatlapot;

a környezetvédelmi tárgyú programot, amely tartalmazza a műszaki leírást és a költségvetést;

– a támogatni kívánt tevékenységi körre vonatkozó jogosultság igazolását (cégkivonat, megbízási szerződés stb.);

– a tevékenységgel érintett ingatlan(ok) tulajdoni lapját másolatban.

Pályázni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáiban beszerezhető és az Önkormányzat honlapjáról letölthető pályázati nyomtatványon lehet. A pályázat benyújtható postai úton az Építésügyi Osztályra és a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában személyesen is. A pályázatot „Környezetvédelmi pályázat” megjelöléssel kell benyújtani.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. április 30.

A pályázatokat a soron következő ülésén a képviselő-testület Kerületfejlesztési és Kerületüzemeltetési Bizottsága bírálja el. A KKB fenntartja a jogot arra, hogy a bírálat határidejét indokolt esetben egy alkalommal meghosszabbítsa.

A döntést az önkormányzat honlapján és a Hírnök újságban tesszük közzé.

A pályázat nyerteseivel az önkormányzat a döntést követő 30 napon belül támogatási megállapodást köt. A támogatásban részesülő a támogatás felhasználásáról a megállapodásban rögzített feltételekkel és határidők betartásával elszámolni köteles.

 

Dr. Puchner Gábor

Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottság elnöke

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj