XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

Szavazás

Önkormányzatunk kezdeményezésére Göncz Árpád Városközpont néven új városrész jön létre kerületünkben. Ön szerint szükség lesz az itt élők személyi okmányainak módosítására?

Szavazok
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2016. augusztus 24. Bertalan, Aliz

Okmányiroda NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Tizenkét év után elköszön az Okmányiroda

December 15-én bezárt az Okmányiroda a Béke téren, 2013. január 2-tól a Lehel téren intézhetik okmányügyeiket a lakosok.

Járási, illetve kerületi hivatalok alakulnak 2013. januártól. Ezek feladatkörébe kerül a jövőben több olyan ügy, amelyek eddig az önkormányzatokhoz tartoztak. Ezzel kapcsolatosan további információkat és dr. Tóth József polgármester véleményét itt találja.

A 2013. január 1-jétől bevezetendő járások miatt számos területet érintenek változások. Az átalakulás részleteiről itt tájékozódhat.


A Lehel téri Okmányiroda telefonszámai:

412-7915
412-7916
412-7917
412-7918
412-7919
412-7920

A telefonszámok 2013. január 1-jétől kezdve hívhatók.

Más kerületek, települések illetékes okmányirodáit az okmányiroda-keresőben találja meg.

Ügyfélkapu

Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfél-beléptető és azonosító rendszere. Biztosítja, hogy felhasználói a személyazonosság igazolása mellett, egyszeri belépéssel biztonságosan kapcsolatba léphessenek elektronikus közigazgatási ügyintézést és szolgáltatást nyújtó szervekkel. Az Ügyfélkapu célkitűzése, hogy egykapus, kényelmes, online ügyintézési lehetőséget biztosítson az állampolgárok és a szervezetek részére a közigazgatásban. Annak érdekében, hogy az ügyfelek ügyeiket elektronikus úton is kezdeményezhessék, illetve intézhessék, személyes ügyfélkaput kell nyitniuk. Az ehhez szükséges regisztrációt elvégezhetik személyesen az ország bármely okmányirodájában.

Ügyfélkapu regisztráció után igénybevehető szolgáltatások

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) 2011.12.31-ig meghosszabbította azoknak az ügyfélkapus jelszavaknak az érvényességét, amelyeknek lejárati ideje eredetileg 2011.10.01. volt.

Akik 2009.10.01-ét megelőzően nyitották ügyfélkapujukat, szíveskedjenek az év végéig a kormányzati portálon bejelentkezni, és jelszavukat módosítani. Ez által további két évre meghosszabbodik a jelszólejárati időpontjuk.

További tájékoztatás az ügyfélkapus jelszavak érvényességéről