XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/06/14/70-millio-forintos-fejlesztes/

Témák A-Z

70 millió forintos fejlesztés

2017. június 14. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

Második éve tart a nagyarányú felújítás a XIII. kerületi önkormányzat Velence tavi Gyermek és Ifjúsági táborában, amely még idén ősszel is folytatódni fog. A tavaszi munkálatok végeztével a 17. testvérvárosi angol nyelvű táborral vette kezdetét az üdülési szezon. Ez évben a házigazda magyar diákokon kívül a horvátországi Eszékről, a romániai Szovátáról és a szlovákiai Kassa-Délvárosból érkeztek fiatalok. A Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor területe 7754 m2, befogadóképessége 187 fő, a létesítmény 127 fűthető szálláshellyel rendelkezik.

Az Ifjúsági tábor 2017. évi szezonnyitójára június 2-án, ünnepi esemény keretében került sor, amelyen Holopné Schramek Kornélia alpolgármester adta át a jelenlévő gyermekeknek a felújított létesítményt.

–Az iskolai csoportokon kívül több kerületi sportegyesület tartja Velencén a nyári edzőtáborát – mondotta Holopné Schramek Kornélia – ezért a korszerűsítés során nem csak a rekreációs és a kikapcsolódási célú, hanem különféle sportágak edzési feltételeit is biztosító fejlesztésekre került sor.  2016-ban összesen 3972 fő pihenését biztosította a tábor, a vendégek közül 1236 fő kapcsolódott a kerülethez. 2017-ben eddig 3677 fő részére érkezett foglalás összesen 13 513 vendégéjszakára. Ebből kerületi kötődésű 1241 fő, akik 6172 napot kívánnak a táborban eltölteni. Kerületünkből 7 iskola (Pannónia, Számítástechnikai, Ady, Prizma, Németh L., Vizafogó, Bolyai és a Zeneiskola), 2 sportegyesület (4 Muskétás, RUS RG), 2 civil szervezet mellett a kerületi nyugdíjas klubok jelezték részvételi szándékukat. A hagyományos testvérvárosi nyelvi-,  és a Diákönkormányzat által szervezett táborunknak is otthont ad a létesítmény. A kerületi diákok számára a napi részvételi díj mintegy 10%-kal kedvezőbb – mondotta Holopné Scramek Kornélia alpolgármester, aki végezetül kellemes kikapcsolódást, jó pihenést kívánt a kerületi ifjúság jelenlévő képviselőinek.

A tábor vendégei maguk is megállapíthatták, hogy a  létesítmény színvonala évről-évre javul. Sokan dicsérték az új játszó- és alakulóteret, a függőágyakat. Az ez évi fejlesztések között 2 új tűzrakó helyet létesítetésére került sor, az esőbeálló pajta mellett tereprendezést végeztek, füvesítettek, térrács-burkolatot létesítettek a kikopott részen. 40 millió forintért gumiburkolat került a sportpályára,  továbbá eséscsillapítós hintákat telepítettek, felújították a térvilágítást és új térhangosítást állítottak üzembe. Sor került a közösségi zuhanyzó épület külső belső felújítására- és a rönkház körüli tereprendezés is megtörtént. Kijavították a sportpályákhoz felvezető lépcsőt, a középső pihenő kandeláber világítást kapott. Garanciában kijavították az asztalitenisz asztalokat.

A nyári táborozási szezont követően, októberben  tovább folytatódik a felújítások sora. Megújul a főépület teljes tetőszerkezete, a homlokzat hőszigetelést kap. Szerepel a tervek között a szállóépület előtti gyephézagos ráccsal burkolt felület növelése is.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj