XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/05/12/lakossagi-forum-ujlipotvaros-forgalomszabalyozasarol/

Témák A-Z

Lakossági fórum Újlipótváros forgalomszabályozásáról

2017. május 12. Közlekedési, parkolási hírek

Az eseményen Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, az önkormányzat alpolgármestere, és a képviselő-testület több tagja mellett megjelentek a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a kerületi közterület-felügyelet vezetői, a Budapest Közút Zrt. egyik kompetens munkatársa, a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesületének, az Angyalföld Polgárőr Szervezetnek, valamint a fővárosi kerékpáros szervezeteknek a reprezentánsai, és számos újlipótvárosi lakos is eleget tett az önkormányzat meghívásának. A konzultáció nem volt tét nélküli, hiszen az önkormányzat képviselő-testülete május 25-i ülésén “Tájékoztató Újlipótváros közlekedésbiztonsága érdekében tett forgalomtechnikai változtatásokról” címmel tárgyalja  a városrész közlekedésfejlesztésével kapcsolatos Cselekvési tervet, amelyről egyébként az érintettek írásban is eljuttathatják észrevételeiket a döntéshozókhoz.

 

A lakossági fórumon Borszéki Gyula alpolgármester üdvözölte a megjelenteket, bevezetőjében rámutatva, hogy minden kerületi lakosnak egyenlő joga van a közterületek használatához, így minden, a közterületekkel kapcsolatos  vélemény egyformán fontos. A továbbiakban a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, dr. Palatka Lívia vetítettképes előadásában részletesen ismertette a Cselekvési terv előzményeit, tartalmát, a tervezett forgalomszervezési és szabályozási módosításokat, és azok várható következményeit.

–Nagyon sokféle jogos igény hangzott már el a változások irányával, módszereivel kapcsolatosan – mondotta a vezérigazgató. –Az észrevételek megfogalmazói és címzettjei is  tisztában vannak azzal, hogy minden egyes véleményformáló sokféle minőséget képvisel: reggel esetleg kutyát sétáltat, gyermekkocsival viszi csemetéjét a bölcsődébe vagy az óvodába, aztán gépkocsiba ül, majd este, hazatérés után szeretne sétálni, kerékpározni, vagy egy pohár ital mellett üldögélni valamelyik vendéglátóhely teraszán. Dr. Palatka Lívia tájékoztatást adott arról, hogy a sokféle igény összehangolása érdekében korábban  milyen intézkedésekre került sor, azok milyen eredményekre vezettek, és mit tartalmaznak a továbbiakra vonatkozó, szakemberek bevonásával kidolgozott tervek. Az előadást követően a hallgatóság részéről számos kérdés, és javaslat hangzott el, amelyekre a jelenlévő illetékesek reflektáltak.

A kerületi rendőrkapitányság vezetője, dr. Paál Péter György rendőr ezredes tájékozatta a fórum résztvevőit a sebességmérés lehetőségeiről és kilátásairól, a közúti közlekedési szabályok betartatásának tapasztalatairól. Szuromi Olivér, a Budapest Közút Zrt. munkatársa külföldi és hazai forgalomszervezési minták alapján árnyalt egyes véleményeket, amelyek a fordított halszálkás parkolás bevezetésének előnyeit, illetve más forgalomszervezési eljárások  bevezetésének, alkalmazásának szükségességét hangoztatták.

 

A tartalmas, és mindvégig konstruktív eszmecserét követően Borszéki Gyula alpolgármester foglalta össze az elhangzottakat. –Mindannyian azonos oldalon állunk hangsúlyozta az alpolgármester -, valamennyien azt szeretnénk, hogy kerületünk, és ezen belül Újlipótváros is értékeinek megőrzése mellett még élhetőbb, biztonságosabb, otthonosabb legyen.

Végezetül Borszéki Gyula biztosította a jelenlévőket arról, hogy véleményüket és javaslataikat a képviselő-testület elé kerülő határozati javaslat összeállításánál messzemenően figyelembe fogják venni.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj