XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/02/23/celkeresztben-a-megelozes/

Témák A-Z

Célkeresztben: a megelőzés

2017. február 23. Egészségügyi hírek

Az önkormányzat programja – az Egészségügyi Szolgálat közreműködésével – a prevenciós tevékenység erősítésével, az egészségtudatos magatartás kialakításának segítésével és a kedvezőtlen életmódi és környezeti hatások okozta betegségek megelőzésével szolgálja a lakosok egészségben eltölthető életéveinek meghosszabbítását.

 

Jelentkezni lehet: személyesen a Szegedi úti szakrendelő intézet recepcióján február 28-tól reggel 7.00-20.00 óra között személyi igazolvány, lakcím- és TAJ-kártya bemutatásával.

A tavalyi évben 981 szűrésből a kiszűrt kóros esetek száma 346 volt (35,2 %). Valamennyi esetben a szűrésen résztvevő lakos háziorvosát külön, írásban tájékoztatta az Egészségügyi Szolgálat a beteg állapotáról, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban lehessen a további orvosi intézkedéseket megtenni. Az önkormányzati finanszírozással megvalósuló, a kerületi felnőtt lakosságra kiterjedő szakorvosi szűrések 2017-ben is előzetes bejelentkezés alapján, háziorvosi beutaló nélkül vehetők igénybe, márciustól kezdődően. A szűrővizsgálatok a július-augusztusi nyári szünetet kivéve az év 8 hónapjában vehetők igénybe.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj