XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/02/22/idosek-farsangja-2017/

Témák A-Z

Idősek farsangja 2017

2017. február 22. Kulturális hírek

A zsúfolásig megtelt nézőtéren helyet foglaló közönséget Radó Gábor, a polgármesteri hivatal Szociális és Köznevelési osztályának vezető-főtanácsosa üdvözölte, majd dr. Tóth József polgármester megnyitó beszédét hallgatták meg az egybegyűltek.

– Büszke vagyok arra, hogy a kerületünkben élő idős emberek nap mint nap visszaigazolják az életkörülményeik és az életminőségük javítása érdekében végzett munkánkat, az önkormányzat erőfeszítéseit – mondotta a polgármester, aki az alkalmat megragadva bejelentette, hogy májusban várhatóan megkezdik működésüket a Visegrádi utcai szakrendelőben az önkormányzat által beszerzett MR és CT készülékek. Ezzel a kerület lakóinak a továbbiakban nem kell hetekig, hónapokig várniuk majd a korszerű, és ingyenes képalkotó vizsgálatokra, ami eredményesebbé teheti majd a gyógyító tevékenységet.

 

A polgármester arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a születési adatok szerint a fővárosi kerületek között továbbra is tartani tudjuk kiemelkedő helyünket, az itt élő emberek szívesen vállalnak gyermeket, és a korszerű önkormányzati gyermekintézmények minden igényjogosultat fel tudnak venni. – Azt is nagyon fontosnak tartom, hogy kerületünkben a munkanélküliek aránya 3% alatti szintre mérséklődött, amit nem utolsó sorban az elmúlt években végbement, és jelenleg is folytatódó beruházások által teremtett 70.000 új munkahelynek köszönhetünk. Kívánom – mondotta végezetül dr. Tóth József polgármester -, hogy a kerület valamennyi lakosa, közöttük a jelen lévő idős és szépkorú emberekkel, biztonságos körülmények között, szeretetben, és vidáman töltsék ezt az esztendőt is.

A polgármester szavait követően a 13 éve működő Zengőkórus lépett a színpadra, amely Vámos Katalin karnagy vezetésével az alkalomra válogatott dalcsokorral adta meg a rendezvény alaphangulatát, majd a kerületben működő idősek klubhálózatának csapatai mutatták be a farsang alkalmából összeállított produkcióikat. Mint a műsorközlő elmondta, erre az alkalomra összesen 191 klubtag készült fel és öltött jelmezt, valamennyien arra törekedve, hogy klubjuk műsora a lehető legjobb helyezést érje el a tréfás vetélkedés során.

A nagy lelkesedéssel bemutatott, változatos műsorszámok között country és boszorkánytánc, örökzöld szerzeményekre előadott társastáncok, mint a „Rajta öregek, nagymamák” kezdetű charleston, flamenco és kalinka váltották egymást, és nagy sikert aratott a „világító pipik” című, a struccok össztáncát UV lámpák fényében megjelenítő produkció is. A versenyző klubok tagjai által delegált, 11 tagú zsűrinek nem volt könnyű dolga a látottak és hallottak elbírálásánál. Mivel valamennyi klub 50-50.000 forintos jutalomban részesült, voltaképpen minden csapat győztesnek érezhette magát, míg az első helyezést a Napfény, a másodikat az Indián Nyár, a harmadikat pedig az Évgyűrűk Idősek Klubjának csapata nyerte el. Az első két helyezett csapat tagjait egy-egy kerületi vendéglő, a harmadik helyezettet pedig egy cukrászda látja vendégül. Nem panaszkodhattak a közönség tagjai sem: ezen a kissé borongós, de már a tavasz ígéretével bíztató napon az önfeledt farsangi vidámságé volt a főszerep a Radnóti Miklós Művelődési Központban.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj