XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/01/26/folytatodik-a-szanalasi-program/

Témák A-Z

Folytatódik a szanálási program

2017. január 26. Városfejlesztési hírek

Az önkormányzat a sikeres Teve és Szabolcs utcai szanálások után a megújulásból eddig kimaradt tömbök, térségek felzárkózását kívánja segíteni a műszakilag elavult épületek bontásával. A cél csökkenteni, majd megszüntetni a különbségeket a dinamikusan fejlődő kerületrészek és a fejlődésből kimaradó térségek között. A szanálás a gazdaságosan fel nem újítható, korszerűsíthető lakóépületek elbontásával teret nyit modern, új házak építésének.

 

Az önkormányzat tudatosan növeli szerepvállalását az itt élő emberek lakhatási minősége, a lakásállomány minősége, az önkormányzati lakásgazdálkodás pénzügyi helyzetének javulása érdekében, továbbá, hogy a kerület a jövőben is vonzó befektetési célpont maradjon.

A szanálási program megvalósításával jobb körülmények közé kerülnek az itt lakó családok; felértékelődnek az érintett területek, javulnak az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítési esélyei; a beruházói tőke számára vonzóbb lesz a kerület; az önkormányzat költségvetése mentesül a növekvő karbantartási, üzemeltetési költségektől.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj