XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/01/25/szepulo-parkok-es-kozteruletek/

Témák A-Z

Szépülő parkok és közterületek

2017. január 25. Lendületben a XIII. Kerület

A képviselő-testület a Tahi utcai lakótelep nyugati tömbjének 67 000 m2 komplex közparki és közterületi fejlesztésére 220 millió forint keretösszeget határozott meg. A Tahi u. – Madarász Viktor u. – Fiastyúk u. – Göncöl u. tömb komplex közparki rehabilitációjával a lakótelepi közterület megújítási programját terjeszti ki. A Máglya köz menti parkterületen talajvízkút és öntözőhálózat létesül, megújul a területen lévő játszótér. A terület egészén sor kerül a közvilágítás, parki bútorok és burkolatok felújítására, a lakóközösséggel egyeztetett helyszínen fitneszpark kialakítására. A beruházással jelentősen nő a zöldfelületek minősége.

A Szt. László utcai udvarok 14 000 m2-es közkerti fejlesztésére 80 millió forint áll rendelkezésre. A Rokolya és a Futár utcák között négy, lakótömbök által körülölelt zöldterület található, melyen új játszótér és pihenőpark létesülhet. A felújítás célja a meglévő területhasználathoz igazodóan a közkertek növényzetének, burkolatainak, berendezéseinek felújítása, bővítése. A területek használhatóságának javítása érdekében a világítással nem megfelelően ellátott helyszíneken a közvilágítást is fejlesztik.

A Futár park 14 000 m2 közparki fejlesztésére 80 millió forint keretösszeget fogadott el a képviselő-testület. A terület a Béke u. – Tatai utcai lakótelep legnagyobb kiterjedésű zöldterülete. A játszótér 2014. évi felújítását és bővítését követően idén a pihenőparki területeket fejlesztik. A beruházás során a hangsúly a zöldfelületek minőségi felújítására, öntözött gyepfelületek, virágágyak kialakítására helyeződik, miközben a közpark burkolatai és közparki berendezései megújulnak, bővülnek. A terület biztonságos használhatósága érdekében a közvilágítási hálózatot is fejlesztik. A rekreációt a testedző tér szolgálja. Itt alakítják ki a Rákos-patak menti ökológiai tanösvény első állomását, mely szerves kapcsolatot képez a patak mentén ütemezetten megvalósuló közparki felújítások között.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj