XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/12/19/sajtobejaras-az-orszagos-muzeumi-restauralasi-es-raktarozasi-kozpont-szabolcs-utcai-epitkezesen/

Témák A-Z

Sajtóbejárás az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ Szabolcs utcai építkezésén

2016. december 19. Városfejlesztési hírek

A sajtóbejáráson dr. Tóth József polgármester üdvözölte a beruházást, majd a kerületről, a kerületi fejlesztésekről tájékoztatta a részvevőket. Üdvözölte, hogy az eddigi magán- és kerületi fejlesztéseken túl az állam is megjelent befektetőként a XIII. kerületben. A most épülő 37 000 m2-es beruházás része annak a 200 000 m2-es fejlesztésnek, mely a kerületben jelenleg folyik.

 

Tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy a kerület erős tőkevonzó és versenyképességének eredményeként a legdinamikusabban fejlődő kerület ad otthont az új beruházásnak. Szólt arról is, hogy a kerület élenjár a „zöld gondolat” megvalósításában, a saját beruházásban épült világszínvonalú 100 lakásos passzívházzal és az ország legkorszerűbb passzív óvodájával. A beruházók által épített irodák is döntően környezettudatosak. A nemzet előrehaladását segíti, hogy a magas presztízsű munkahelyek mintegy 70 ezer embernek adnak munkát. Megerősítette, hogy a kerület az együttműködése során ezt a projektet segíti és támogatja, nem pedig a Liget Budapest projekt.

 

Balog Zoltán az Emberi erőforrások minisztere és Baán János a projekt miniszteri biztosa részletesen szól az építkezésről. A csaknem 20 milliárd forintos állami beruházás megvalósításával világszínvonalú épületeket hoznak létre. Az épületkomplexum 2018 tavaszára készül el. A telek két értékes régi épületét az örökségvédelmi szempontok figyelembevételével újítják fel.  Vasáros Zsolt a beruházás vezető tervezője projekt részletes ismertetése mellett szólt arról is, hogy valóban látványos fejlődést bemutató kerület ad otthont az építkezésnek. Megemlítette, hogy nincs olyan építészeti díjátadó, ahol a kerület ne kapna valamilyen elismerést.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj