XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/12/14/mindenki-karacsonya-2016/

Témák A-Z

Mindenki karácsonya 2016

2016. december 14. Kulturális hírek

A zsúfolásig telt sportcsarnokban, ahol az önkormányzat vezetői és a képviselő-testület tagjai mellett megjelent Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, Takács Ferenc, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke, a polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények vezetői és számos munkatársa is,  a kerületi szépkorúakból álló Colour Bells Senior Csengettyű Együttes előadásával vette kezdetét az ünnepi műsor.

A karácsonyi dallamokból álló, megható összeállítás záró darabját, a Mennyből az angyalt a publikum felállva, együtt énekelte a vastapsban részesített együttes tagjaival.

 

Dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédében rövid áttekintést adott az elmúlt esztendő eredményeiről, közösen megélt örömeiről, és a kerület lakosságát leginkább foglalkoztató kérdésekről. Emlékeztetett arra, hogy a szociális támogatási rendszer kormányzati átalakítását követően sokan féltek attól, hogy a segélyezés korlátozása megoldhatatlan helyzetbe sodorja majd őket. – Amint azt a kerület lakosai tapasztalhatták, megtaláltuk a módját a szükséget szenvedők támogatásának – mondotta a polgármester.

– A kerület fejlődésének kézzel fogható eredményei mellett az jelentette számomra a legnagyobb sikert a mögöttünk álló esztendőben, hogy Angyalföld az országban tapasztalható kedvezőtlen folyamatok térnyerése ellenére a béke és a nyugalom szigete tudott maradni. Ünnepi beszédének végén dr. Tóth József Márai Sándort idézte: „Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a kerület eredményeihez, a közös célkitűzések eléréséhez, majd beszédét a következőkkel zárta: – Kívánom, hogy a következő esztendő minden kerületi lakos számára szerető család körében, jó egészségben, és teljesíthető vágyak jegyében teljen majd el. Boldog, békés 2017. évet kívánok mindenkinek!

 

Az ünnepi beszéd elhangzását követően a polgármester átadta az idősek klubjai között megrendezett, az Év legjobb klubja verseny első három helyezettjének álló serlegeket. A versenyben I. helyezést ért el az Évgyűrűk Idősek Klubja, a II. helyezett a Nosztalgia Ház Idősek Klubja lett, a III. helyezettnek járó serleget pedig a       Derűs Alkony Idősek Klubjának vezetője vehette át.

A díjkiosztást követően Teremi Trixi és Egyházi Géza zenés egyvelegének tapsolhatott a közönség, az örökzöld slágerekből álló műsort csinos táncosok tették még élvezetesebbé.

A zenés összeállítást a  „Kismenők” című tehetséggondozó tévéműsorban feltűnt Szlavkovszki Zsolt tornász produkciója követte, az ünnepi műsor Márió, a harmonikás produkciójával ért véget.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj