XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/12/06/mikulas-itt-mikulas-ott-mikulas-mindenutt/

Témák A-Z

Mikulás itt, Mikulás ott, Mikulás mindenütt..!

2016. december 06. Kulturális hírek

A Mikulások csinos krampuszaik, a Prevenciós Központ munkatársainak segítségével szinte a kerület valamennyi forgalmas csomópontját és sétányát felkeresték, mindenütt mosolyt csalva a megszólított gyermekek és szüleik arcára.

A reggeli órákban elkezdett körút következő állomásai az iskolák és a kerületi gyermekintézmények voltak, ahol énekszóval és csengettyűkkel köszöntötték az intézményekbe érkező, majd onnan hazafelé tartó gyermekeket.

A megajándékozottak közül sokan maguk is egy-egy dallal, vagy versikével mondtak köszönetet a Mikulásoknak, akik ezúttal különösen jóságosnak bizonyultak: még a legnagyobb kópék esetében is eltekintettek attól, hogy a jó útra térítés régen beváltnak tekintett eszközét,  egy–egy korrekt, jól használható virgácsot adományozzanak a nebulók szüleinek.

A fenyítés eszközére emlékeztető apró, aranyozott játékszerek  eredeti funkciójuktól megfosztva inkább a lelkiismeret ébresztésére, a jó magatartás iránti vágy felkeltésére szolgáltak.  

Az esti órákba nyúló örömteli ajándékosztásból ezúttal sem maradtak ki az idős emberek, akik tekintetében a Mikulások a tegnapi gyermekkor reményeit és jóhiszemű várakozását látták újra felragyogni.  

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj