XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/10/14/paralimpikonokat-koszontott-a-xiii-kerulet/

Témák A-Z

Paralimpikonokat köszöntött a XIII. kerület

2016. október 14. Kulturális hírek

A XV. nyári Paralimpiai játékokon a kerület két egyesülete – a Budapesti Honvéd SE (3 fő), és a Vasas Sport Club (4 fő) – 7 versenyzője 21 versenyszámban képviselte hazánkat. Tóth Tamás a Vasas SC sportolója szerezte Magyarország egyetlen aranyérmét S9 kategóriában 100 méteres hátúszásban. A teljes magyar küldöttség 18 érméből (1 arany-, 8 ezüst-, 9 bronzérem) 4 érmet (1 arany, 1 ezüst, 2 bronz) a XIII. kerületi parasportolók szereztek.

Paralimpiai bajnok:  Tóth Tamás (Vasas SC) – 100 méteres hátúszás S9 kategória

Ezüstérmes:             Pap Bianka (Vasas SC) – 100 méteres hátúszás S10 kategória

Bronzérmes:            Tóth Tamás (Vasas SC) – 100 méteres gyorsúszás SM9 kategória

Pap Bianka (Vasas SC) – 200 méteres vegyes úszás SM10 kategória

Mindkét sportoló felkészítő edzője Szabó Álmos. Az érmekkel együtt a két 4. hely, a négy 5. hely és az egy 6. helyezés összesen 35 olimpiai pontot ér, melyből 31 pontot a Vasas SC és 4 pontot a Bp. Honvéd SE sportolói szereztek.

 Dr. Tóth József polgármester az egyesületek elnökeit, és a sportolókat köszöntő beszédében emlékeztetett arra, hogy a XIII. kerületi Önkormányzat elkötelezett támogatója a mozgáskorlátozott emberek sportolásának, akik  mindenkinek példát mutatnak a kitartás és az akaraterő terén. – Erőfeszítéseink nem maradnak észrevétlenek – mondotta a polgármester. – A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa a Befogadó Magyar Település elismerésben részesítette kerületünket az esélyegyenlőség, és a fogyatékos emberek helyi szervezeteivel való együttműködés érdekében végzett tevékenységéért. Büszkék vagyunk paralimpikonjaink eredményeire, amelyek messze túlmutatnak kerületünk határain, és az egész országnak dicsőséget szereztek. Kiemelt figyelmet érdemelnek azok az egyesületek, amelyek nem csupán az élsporttal foglalkoznak, hanem felkarolják a parasportolókat is. A polgármester végezetül sikeres felkészülést kívánt a következő paralimpiai játékokra a megjelent sportvezetőknek és paralimpikonoknak, akiknek emléktárgyakat adott át.

 

A képviselő-testület szeptemberi ülésén köszöntötte a Rióban rendezett XXXI. nyári olimpiai játékokon sikeresen szerepelt kerületi egyesületeket és versenyzőiket. Sikereik elismeréseként a Vasas Sport Club és a Budapesti Honvéd Sportegyesületeknek az önkormányzat tizenkét-, illetve nyolcmillió forint összegű támogatást hagyott jóvá.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj