XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/09/26/egy-jokedvu-nap-a-baber-utcaban/

Témák A-Z

Egy jókedvű nap a Babér utcában

2016. szeptember 26. Kulturális hírek

Az egyházi ünnep ezúttal is jól megfért a világias mulatsággal. A gyerekek szórakoztatását egy alkalmi vidámpark pónilovai, körhintája, dodzseme és sok más attrakciója biztosította, míg a felnőttek a rendkívül változatos színpadi produkciókban gyönyörködhettek.

 

A gazdag kulturális program valamennyi résztvevőjének felsorolása szinte lehetetlen feladatot jelentene,  a Nagyszínpad produkciói közül azonban feltétlenül említést érdemel  Szép Bence nagysikerű bűvész műsora, az Angel Dance Tánciskola és a Seniora Hastánc Csoport  fergeteges táncbemutatója, valamint Csuka Mónika tanítványainak sláger egyvelege.

 

A Misi Színpadon egymást váltották  a mulattató, de tanulságos előadások, amelyek keretében megelevenedtek Sz. Nagy Mária bábművész bábfigurái,  a gyerekek megismerkedhettek az Aranyszőrű bárány történetével, és táncra perdülhettek a Fakutya együttes talp alá való taktusaira.

 

Az eseménybe ágyazva egész nap folytak a IX. Nemzetközi Hagyományőrző Tűzoltóverseny tréfás erőpróbái, amelyek rengeteg nézőt vonzottak.

A tűzoltóverseny egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért bemutatójának  egy 1912. évben, Csehországban épített, széntüzelésű gőzgéppel működtetett szivattyú beindítása bizonyult: a gépmatuzsálemből áradó vastag fekete füst könnyeket csalt a bámészkodók szemébe, akik alig akarták elhinni, hogy az öreg szerkezet öt-hat emelet magasságba tudta felspriccelni a vizet…

 

Egy igazi búcsú persze elképzelhetetlen dúsan habzó söröskorsók, sült és főtt kolbászok, és a szívesen látott lacikonyhák sokféle más finomsága nélkül, de szép sikert arattak a természetes étrend előnyeit bemutató vegetáriánus-, és bio élelmiszerek is.

 

Az egész napos vigasságot a Pedrofon zenekar rock and roll bulija zárta, és csaknem kilenc óra volt már, amikor ismét csend borult  a Szent Mihály templom melletti parkra.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj