XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/08/31/a-jo-gazda-gondossagaval/

Témák A-Z

A jó gazda gondosságával

2016. augusztus 31. Kulturális hírek

Az egybegyűlteket Csiga Gergely, az Intézményi Tanács önkormányzati delegáltja üdvözölte, majd dr. Tóth József polgármester osztotta meg a jelenlévőkkel a kerületi iskolák államosításával, illetve az elkészült beruházással kapcsolatos gondolatait.

– Nem tagadom, hogy az elmúlt három esztendő iskolapolitikai fejleményei fájdalmat és súlyos aggodalmakat okoztak az önkormányzat számára. Az egymást követő események láttán veszélyben éreztük a helyi oktatásban a megelőző 19 évben elért eredményeinket. Határozott véleményem szerint az önkormányzat jó gazdája és gondos üzemeltetője volt a kerület iskoláinak. Az önkormányzatok adósságáért nem a tanintézetek fenntartása volt okolható, sokkal inkább az a körülmény, hogy számos helyen nem a tényleges igények figyelembe vételével határozták meg az oktatási intézmények számát, méretét, és a fenntartásukra szánt forrásokat.

Bár változatlanul sajnáljuk, hogy elvették tőlünk a kerületi iskolákat, az ott tanuló diákok körülményeiért, sorsuk alakulásáért változatlanul felelősséget érzünk. Ezért a tőlünk elvárható mértéket meghaladó, 100 milliós nagyságrendű  összeget  fordítottunk a kerületi iskolák karbantartására, az oktatási feltételek javítására. A Gárdonyi Géza Általános Iskola korábban más célra hasznosított épületszárnyának rekonstrukcióját személyes ügyemnek tekintettem – mondotta dr. Tóth József. – Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy elveszik tőlünk az épületet, fontosnak tartottuk, hogy azt a rendeltetésének leginkább megfelelő állapotban adjuk át.

A beruházás során az épületrész felújítását is beleértve mintegy 19 tétel finanszírozására került sor. Négy tanteremben internet csatlakozást építtettünk ki, a korábbi informatikai tanterem mellett egy újabbat is létesítettünk, új tankonyhát és tornaszobát hoztunk létre, számítógépeket, iskolai táblákat, fogasokat, faliórákat, címereket vásároltunk, az elsősök számára játszószőnyegekről gondoskodtunk, rendbe hozattuk a  klíma berendezéseket, a vizesblokkokat, és beszereztük a szükséges bútorzatot is. Bízom benne, hogy a most átadásra kerülő épületszárny olyan örömet okoz majd az itt dolgozó pedagógusoknak, a diákoknak és szüleiknek, mint amilyen örömöt éreznek mindazok, akik részt vettek ebben a munkában.

 

Ezt követően az intézmény vezetője, Bodóczi Dezsőné mondott köszönetet az önkormányzatnak, hangsúlyozva, hogy a beruházás során nem tudtak olyasmit kérni az Intézményműködtető és Fenntartó Központtól, amit az ne teljesített volna. – Kerületünk önkormányzata a jó gazda gondosságával készítette fel iskolánkat a következő tanévre, amiért a tantestület, a gyerekek és a szülők nevében köszönetemet fejezem ki – mondotta az intézményvezető.

A bensőséges hangulatú átadó ünnepség a felújított épületszárny bejárásával zárult.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj