XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/07/25/ismet-modosult-a-forgalmi-rend-az-ujlipotvarosban/

Témák A-Z

Ismét módosult a forgalmi rend az Újlipótvárosban

2016. július 25. Közlekedési, parkolási hírek

Július 21-én alapos meglepetésben volt részük azoknak a járművezetőknek, akik a megszokott útvonalukon szerettek volna közlekedni Újlipótváros területén. Ezen a napon  ugyanis minden, az önkormányzatunknak szóló  előzetes tájékoztatás nélkül megkezdődött a pesti alsó rakparti gázközmű felújítása, és a Dráva utca – Népfürdő utca – alsó rakpart csomópont csatorna alépítményének cseréje, ami jelentős forgalomtechnikai módosításokkal jár.A kivitelezést végző Budapest Közút Zrt. semmiféle előzetes tájékoztatást nem adott a kerületi önkormányzatnak a munkálatokhoz kapcsolódó forgalomszervezési terveiről, és a sebtében kihelyezett, többnyire mobil közlekedési jelzőtáblákhoz sem tartoztak útbaigazító táblák.

A július 23-ikai, erős széllel párosult felhőszakadás a jelzőtáblák és a forgalomterelő útakadályok  egy részét felborította, ami szombat délután teljes közlekedési káoszt eredményezett. A lakossági bejelentéseket követően a kerületi közterület-felügyelet munkatársai órákon át irányították a forgalmat, tájékoztatták a felháborodott járművezetőket, és igyekeztek megoldani a helyenként értelmezhetetlen forgalmi helyzetet. Munkájuk eredményeként az esti órákra sikerült megszüntetni a kialakult kaotikus állapotot, és nagyjából helyreállt a rend az Újlipótvárosban. Az új szabályozást követően az alsó rakpart a Dráva utca – Margit híd közti szakaszon déli irányban egyirányúvá vált, az északi irányt a felső rakpartra terelték.  A Margit híd észak felől haladva csak a rakparton keresztül volt elérhető. A Katona József utca Újpesti rakpart – Pozsonyi út közötti szakaszán az egyirányú forgalom irányát megfordították.

A napi bosszúságokat, és közlekedési veszélyhelyzeteket előidéző problémák mielőbbi megoldása érdekében a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divíziójának vezetője levélben kérte a Budapest Közút igazgatójától, hogy fordítsák vissza a Katona József utca forgalmát az Újpesti rakpart és a Pozsonyi út között, tegyék lehetővé a Margít hídra történő felhajtást a felső Újpesti rakpartról, valamint helyezzenek ki útbaigazító táblákat a városrészben.

Az egyeztetéseket követően a forgalomszervező helyreállította a Katona József utca eredeti forgalmi rendjét, ami így ismét a Duna felé egyirányú. 

Lehetővé vált, hogy északi irányból a felső rakpartról is fel lehessen hajtani a Margit hídra, és az érintett területen több, a forgalmi rend áttekintését segítő előjelző táblát is elhelyeztek.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj