XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/07/08/tovabb-szepulnek-a-lakotelepi-kozteruleteink/

Témák A-Z

Tovább szépülnek a lakótelepi közterületeink

2016. július 08. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

A lakótelepi átfogó felújítások első helyszíne az Országbíró lakótelep volt. A közterületekkel kapcsolatos lakossági igények felmérését követően konszenzusos koncepcióterv készült el és valósult meg.

A Kárpát utcai lakótelep közparki és közterületi fejlesztése, a terület komplex megújítása több ütemben 2013-2015 között valósult meg. A Vizafogó lakótelep megújításának fő szempontja a lakosság igényeinek kielégítésén és a minőségi változás elérésén túl a lakótelephez fűződő érzelmi kötődés megerősítése volt, ahol helytörténeti tanösvényt hoztunk létre.

A Gidófalvy Lajos lakótelep átfogó zöldfelületi felújítása a harmadik ütemnél tart. A fejlesztések 2014-ben a Tüzér utcában kisgyermekek részére elkerített játszóteret és egy kamasz közösségi teret alakítottunk ki, bővítettük a közvilágítását. 2015-ben a nagy játszóteret újítottuk fel, új játszóeszközökkel, megújult a közvilágítás. A beruházást a Transparency International is átvilágította és megállapította, hogy a beruházás szabályszerű és korrupciómentes volt. A beruházás harmadik üteme idén valósul meg a lakótelep pihenőparki fejlesztésével. A területen folytatódik a közvilágítási hálózat bővítése, továbbá talajvizes öntözőhálózatot alakítunk ki.

Az Árpád hídfő lakótelep közparki területeinek megújítása 2014-ben kezdődött el az épületek közötti pihenőtér, támfalrendszer és csobogó kialakításával. A Jakab József utcai felőli részen a játszótér térszerkezetének átláthatóbbá tételére, a közvilágítás bővítésére, új játszóeszközök kihelyezésére került sor. Ez évben a játszótér kompex felújítása következik, a terület bővítésével, új játszóeszközök kihelyezése, a közvilágítás bővítése, talajtakarók és évelők telepítése történik meg. A további fejlesztési igényekről szóló lakossági egyeztetés megkezdődött. A lakótelep ezen részének átfogó rendezésének kiemelt aktualitást ad a területet érintő Göncz Árpád városközpont kijelölése.

A Vizafogó lakótelep zöldterületi megújításának második üteme ez év őszén kezdődik. Megtörtént a játszótér és a pihenőpark megújítása, a zöldfelületek fejlesztése, a talajvizes öntözőhálózat bővítése, közvilágítás fejlesztése.

A Béke utca Tatai úti lakótelep zöldterületi adottságai jelentős mértékben eltérnek a kerület többi lakótelepétől: a terület zöldterületeit jellemzően a négyszintes panelépületek által körülölelt kertek alkotják. A Futár utcai közpark a lakótelep egyetlen nyitott közparki területe, felújítását 2014-ben a játszótér térszerkezet rendezésével, kibővítésével, játszóeszközeinek bővítésével kezdtük. Ezt a közvilágítás fejlesztése követte, az év második felében a Futár utcai zöldterület átfogó, pihenőparki fejlesztését készítjük elő. A Szent László utcai udvarok felújítását ugyancsak az év második felében készítjük elő.

A Tahi utcai lakótelepi beruházás a program egyik leghangsúlyosabb fejlesztése, melyet közvélemény-kutatással alapoztunk meg májusban. A Madarász Viktor és Tahi utcák közötti tömb átfogó közterületi felújítása készül el, a zöldterületek felújításával, öntözésének biztosításával, virágfelületek telepítésével illetve a terület forgalmi és parkolási rendjének újragondolásával.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj